Victor Parlicov susține că ministerul la conducerea căruia a fost numit zilele trecute „la moment lipsește ca entitate juridică”. „Eu sunt ministrul numit, dar minister nu-i”, declară ministrul Energiei. Întrebat dacă doar el este angajat la minister, Parlicov a menționat că nu știe dacă și el este angajat.
„Nu știu dacă sunt angajat, deci la moment ministerul lipsește ca entitate juridică. Eu sunt ministrul numit, dar minister nu-i”, a spus Parlicov. „Vrem să formăm ministerul, pregătim o hotărâre de guvern în acest sens pentru reorganizarea Guvernului, crearea ministerului. (…) Încercăm să rezolvăm partea logistică, birouri, contabili”, a spus el în cadrul unor declarații pentru jurnaliști.
La întrebarea unde va fi sediul ministerului, Parlicov a menționat: „Deocamdată suntem aici. (…) În clădirea Guvernului, în mai multe birouri, dar eventual vom vedea în funcție de numărul de personal. O să vedem cum încăpem”, a adăugat el.
Parlicov a spus că vrea oameni în echipa noului minister inclusiv din afara țării: „Da, eu deja vreau să chem persoane în echipă, inclusiv de peste hotare, dar aș vrea să continuăm ideea asumată și discutată și în Parlament de majorare a salariilor pentru că e foarte greu să atragi persoane la funcții de răspundere de peste hotare, fără o remunerare salarială”
El a adăugat că deocamdată este prea matur de vorbit despre câți angajați va avea ministerul. „Eu știu ce am cerut, bun ceea ce am stabilit noi. Nu vreau să anunț până nu agreăm cu Ministerul Finanțelor”.
Parlicov a spus că Ministerul Energiei va fi responsabil de gazele naturale, energia electrică, energia regenerabilă, transport partea de combustibili, energia termică și sistemele centralizate, și eficiența energetică.
Pe o rețea de socializare, deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate Radu Marian susține că Moldova, în ultimul an, a făcut progrese substanțiale în ceea ce privește independența energetică sub conducerea lui Andrei Spînu. „Decizia de a crea un minister separat este una care vine să aloce și mai multe resurse în acest domeniu critic pentru țara noastră”, a menționat parlamentarul.
Amintim că pe 16 februarie 2023, majoritatea parlamentară a dat vot de încredere cabinetului de miniștri condus de către Dorin Recean. Noii miniștri au depus în aceeași zi și jurământul de credință patriei, în fața președintei Maia Sandu. Programul de Guvernare îl găsiți aici.
Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.
Vreți să susțineți ceea ce facem?
Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.
Susțineți NewsMaker!