„Suntem nevoiți să recurgem la alte metode”. PAS și Platforma DA au blocat tribuna principală a legislativului (VIDEO)
Full Article 1 minutes read

„Suntem nevoiți să recurgem la alte metode”. PAS și Platforma DA au blocat tribuna principală a legislativului (VIDEO)

Deputații Platformei DA și ai PAS au blocat tribuna principală a legislativului, în semn de protest că majoritatea parlamentară nu a susținut propunerile opoziției de a amâna examinarea mai multor proiecte de legi pe care aceștia le consideră „controversate”. 

„În contextul încălcărilor grave ale legislației și a Regulametului Parlamentului, precum și ignorarea intereselor cetățenilor, noi suntem nevoiți să recugem la alte metode pentru a bloca acest беспредел (bătaie de joc, NM)”,  a declarat deputatul Platformei DA, Alexandr Slusari.

Speakerul parlamentului a propus examinarea agendei parlamentare, însă deputații au început să scandeze „rușine!” și „afară””.

„Îi lăsăm pe colegi să blocheze tribuna. Pauză 30 de minute”, a anunțat Zinaida Grecianîi.

Reacția vine după ce Platforma DA, PAS, PDM și grupul parlamentar Pro Moldova au cerut excluderea de pe ordinea de zi a mai multor proiecte de legi, inclusiv cel privind politica bugetar-fiscală, statutul limbii ruse, legea anti-propagandă și statutul UTA Găgăuzia, însă propunerile lor nu au fost susținute de majoritatea parlamentară.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: