Sute de hectare de terenuri agricole și drumuri – distruse. Ploile cu grindină au făcut prăpăd în mai multe localități din Moldova
Full Article 50 second read

Sute de hectare de terenuri agricole și drumuri – distruse. Ploile cu grindină au făcut prăpăd în mai multe localități din Moldova

Ploile din ultimele zile au distrus sute de hectare de terenuri agricole și au afectat mii de metri de drumuri locale. Prejudicii au fost înregistrate în raioanele Călărași, Sângerei și Râșcani, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU).  

Potrivit sursei citate, ploile torențiale cu grindină din ultimele zile au afectat peste 156 ha de rapiță din localitatea Petroșani, raionul Râșcani.

La Hoginești, raionul Călărași ploaia a afectat peste 5000 m de drum local, dar și mai multe terenuri agricole. Aici precipitațiile au distrus 25 ha de porumb, 30 ha de viță de vie, 5 ha de floarea soarelui, dar și 39 ha de grădini.

La Chișcăreni, raionul Sângerei, precipitațiile abundente cu grindină au afectat peste 35 ha de porumb.

IGSU precizează că pentru estimarea prejudiciilor, în teritoriul afectat lucrează comisiile pentru situații excepționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: