Tauber îl amenință pe Grosu cu judecata, după decizia de a restrânge accesul în sala de conferințe a Parlamentului
Full Article 3 minutes read

Tauber îl amenință pe Grosu cu judecata, după decizia de a restrânge accesul în sala de conferințe a Parlamentului

Reprezentanții Partidului „ȘOR” iau în calcul contestarea în instanța de judecată a dispoziției semnate de președintele Parlamentului Igor Grosu, prin care este restrâns accesul în sala de conferințe a parlamentului. Anunțul a fost făcut, pe 26 ianuarie, de către deputata cercetată penal pentru acte de corupție Marina Tauber.

Deputata Partidului „ȘOR” l-a acuzat pe șeful legislativului că ar fi lăsat societatea fără vreo modalitate de a se face auzită.

„Igor Grosu se crede mare șef! Liderul PAS a trântit ușa Parlamentului în nasul cetățenilor de rând. Printr-o dispoziție ilegală, în calitate de președinte al Legislativului, Igor Grosu a interzis profesorilor, medicilor, agricultorilor, juriștilor, asistenților sociali, pompierilor, poștașilor, oamenilor de afaceri, deținătorilor de patente etc. accesul în sala de conferințe, pentru a se face văzuți și auziți, alături de vocea deputaților”, a scris deputata pe Facebook.

Marina Tauber a declarat că guvernarea că ar încerca să instituie cenzura.

„Aroganța și nesimțirea proverbială a PAS, întruchipată în Igor Grosu, promovează cenzura chiar și în principalul for al democrației, cum trebuie să fie Parlamentul ales prin vot direct de către cetățeni. PAS vrea să transforme Legislativul în “clubul de elită”, în care cetățenii de rând, nu are acces”, a adăugat aceasta.

„Am rugat juriștii Partidului “ȘOR” să analizeze caracterul juridic al acestei dispoziții, pentru o eventualitate cerere în judecată să fie restabilit dreptul cetățenilor de a se face auziți și văzuți din sala de conferințe a Parlamentului”, a conchis aceasta.

Amintim că sala de presă a Legislativului va putea fi utilizată doar de demnitarii de rang înalt ai țării, precum și de membrii delegațiilor străine. O dispoziție în acest sens a fost semnată, pe 25 ianuarie, de către președintele Parlamentului Igor Grosu. Documentul, care era unul de circulație internă, a fost scurs pe canalele anonime de Telegram. Ulterior, acesta a provocat indignarea din partea Partidului Socialiștilor (PSRM). L-a criticat și Partidul „Congresul Civic”, care consideră că decizia a fost luată după discursul recent din sala respectivă a co-fondatorului formațiunii, Mark Tkaciuk.

Potrivit surselor NM, decizia a fost luată pentru delimitarea activității instituționale a deputaților de cea de partid.

Contactați de NM, reprezentanții Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului au confirmat autenticitatea documentului și au precizat că acesta era unul intern.

Întrebați din ce motiv a fost luată această decizie, reprezentanții Direcției au precizat: „Sala pentru conferințe de presă de la Parlament poate fi utilizată doar pentru comunicarea oficială parlamentară”.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: