Tauber, membru supleant al APCE. Gherman: „Nu s-a prezentat nici la o ședință a comisiei Drepturile omului și relații interetnice”
Full Article 2 minutes read

Tauber, membru supleant al APCE. Gherman: „Nu s-a prezentat nici la o ședință a comisiei Drepturile omului și relații interetnice”

Deputata fracțiunii Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost inclusă, joi, 13 februarie, în lista membrilor delegației Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. Ce-i drept, aceasta are statutul de „supleant” și va putea participa la ședințele asambleei doar în cazul în care un alt membru nu va putea face acest lucru.

În favoarea inițiativei au votat deputații Partidului Socialiștilor și cei ai Partidului Democrat din Moldova.

Deputata Partidului Acțiune și Solidaritate, Doina Gherman, a criticat decizia. Pe pagina sa de Facebook, aceasta a remarcat că Marina Tauber, în calitate de membră a Comisiei drepturile omului și relații interetnice, nu s-a prezentat nici la o ședință timp de jumătate de an.

„Atât de mult o interesează drepturile și libertățile fundamentale ale omului! Iată cine va reprezenta țara la Strasbourg! Avansăm!”, a scris Gherman.

Amintim că, în cadrul celei mai recente participări a delegației Republicii Moldova la ședința APCE, fost abordată problema recunoașterii legitimității delegației din partea Republicii Moldova. Motivul contestației a fost faptul că în delegația Republicii Moldova nu a fost inclus reprezentantul Partidului „ȘOR”. Subiectul a fost dezbătut în cadrul Comisiei pentru regulament al asambleei, care a respins contestația.

Reprezentanții Partidului „ȘOR” s-au plâns că au vrut să o delege pe Marina Tauber pentru a participa la dezbaterile APCE, însă solicitarea nu a fost satisfăcută.

Precizăm că din delegația legislativului Republicii Moldova la APCE fac parte vicepreședinții parlamentului: Vlad Batrîncea, președintele delegației, și Mihail Popșoi, membru al delegației, precum și Liviu Vovc – secretarul Comisiei protecție socială, sănătate și familie, Gaik Vartanean – membrul Comisiei politică externă și integrare europeană, Andrian Candu – membrul Comisiei juridice, numiri și imunități.

Susțineți-ne cu un like la pagina noastră de Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: