Tauber susține că a evitat „un război sângeros”, după ce prognoza privind cele „3000 de sicrie” nu s-a îndeplinit
Full Article 2 minutes read

Tauber susține că a evitat „un război sângeros”, după ce prognoza privind cele „3000 de sicrie” nu s-a îndeplinit

Vicepreședinta Partidului „ȘOR” Marina Tauber, deputată în parlament și cercetată penal, și-a atribuit meritul de a fi evitat „un război sângeros”. Declarația a fost făcută, pe 17 aprilie, după ce prognoza sa privind „pregătirea unor provocări militare în proximitatea regiunii transnistrene”, care ar fi urmat să se desfășoare a doua zi de Paști, nu s-a îndeplinit.

Tauber susține că formațiunea sa a reușit „să zădărnicească planul autorităților”, care prevedea o provocare armată în apropierea regiunii transnistrene.

„Acesta a fost scopul – să tragem un semnal de alarmă și să nu admitem ca țara noastră să se afunde într-un război sângeros. Cu toate acestea, constat cu regret că intenția criminală a regimului de a implica Moldova în război încă este în vigoare. Asistăm la multe acțiuni care demonstrează acest lucru. Vom continua să facem totul pentru a împiedica această intenție distructivă a Maiei Sandu și a lui Dorin Recean, vom face totul pentru a păstra pacea în Moldova”, a spus Marina Tauber.

Amintim că, în 24 martie, Marina Tauber a declarat că autoritățile de la Chișinău ar fi planificat o provocare armată pentru 17 aprilie, a doua zi după Paște. Atunci, ea a precizat că la provocările militare ar urma să participe și cetățeni străini.

Deputatul de opoziție a mai dezvăluit că, la ordinul Maiei Sandu și al lui Dorin Recean, au fost trimise din Republica Moldova în România 10.000 de uniforme de poliție și 10.000 de uniforme ale armatei moldovenești, pentru a face posibilă participarea la provocări a trupelor străine. De asemenea, parlamentara a menționat despre faptul că ar fi fost comandate 3.000 de sicrie din partea mai multor întreprinderi moldovenești.

Reprezentanții Guvernului au declarat că afirmațiile lui Tauber sunt false și fac parte dintr-un discurs constant de promovare a fricii și dezbinării în societate. Ulterior, procurorii au publicat o declarație, prin care au anunțat că Marina Tauber fost citată de oamenii legii în repetate rânduri pentru a oferi detalii despre informațiile deținute, însă aceasta nu s-a prezentat la discuții. Pe 14 aprilie, Tauber a anunțat că, însoțită de avocat, a mers să discute cu procurorii.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: