Taxă la intrare în Veneția pentru unii turiști: amenzi de până la 300 de euro pentru cei care nu plătesc
Full Article 2 minutes read

Taxă la intrare în Veneția pentru unii turiști: amenzi de până la 300 de euro pentru cei care nu plătesc

Începând cu 25 aprilie, turiștii care vin la Veneția pentru o zi vor plăti pentru a intra în oraș – 5 euro, scrie BBC. Este vorba despre un proiect pilot care se va desfășura în 2024 timp de 29 de zile, între 25 aprilie și 14 iulie. Vizitatorii vor trebui să descarce pe telefon un cod QR, care ar putea fi verificat de inspectori în cele mai populare puncte ale orașului. Cei care vor încălca noile reguli riscă o amendă de până la 300 de euro. Autoritățile orașului încearcă astfel să reducă afluxul de turiști. 

La Veneția locuiesc mai puțin de 50 de mii de oameni, dar aproximativ 30 de milioane de turiști vizitează orașul în fiecare an. Potrivit datelor statistice, două treimi dintre vizitatorii Veneției vin în oraș pentru o zi, fără o noapte de ședere, și aduc venituri relativ puține economiei locale.

Acum, în unele zile, intrarea în oraș de la 8:30 la 16:00 îi va costa pe turiștii de o zi 5 euro. Proiectul pilot se va desfășura timp de 29 de zile, între 25 aprilie și 14 iulie, inclusiv majoritatea weekendurilor. Vizitatorii vor trebui să descarce pe telefon un cod QR, care ar putea fi verificat de inspectori în cele mai populare puncte ale orașului. Cei care vor încălca riscă o amendă de la 50 la 300 de euro.

Locuitorii orașului, proprietarii de imobile din acesta, precum și studenții și lucrătorii din oraș și suburbii nu vor fi afectați de noua regulă. Totodată nu vor achita taxa copiii sub 14 ani, persoanele cu nevoi speciale și vizitatorii orașului cazați în hoteluri sau cazare privată – aceștia plătesc deja o taxă turistică, de la 1 la 5 euro pe noapte. Cei care vizitează doar insulele Veneției, inclusiv Lido și Murano, sunt de asemenea scutiți de plata taxei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: