Temperaturi anormal de calde în Europa. Valori record în Spania și Marea Britanie
Full Article 2 minutes read

Temperaturi anormal de calde în Europa. Valori record în Spania și Marea Britanie

Anul 2022 a început în Europa cu temperaturi anormal de calde. În Spania, temperatura aerului a ajuns la  24,7°C, iar în Alpii din Italia meteorologii prognozează cu 15°C mai mult decât valorile normale, informează The Guardian.

În Bilbao, la nordul Spaniei, temperatura a ajuns la 24,7°C — temperatura maximă înregistrată din 1947, când se fac măsurători în acest sens. La Segovia, în apropiere de Madrid, s-au înregistrat 22,7°C (cea mai înaltă temperatură înregistrată din 1920), iar la Avila au fost  20,2°C, cel mai înalt indicator din 1983.

„Aceste temperaturi înalte nu sunt un fenomen normal. O astfel de vreme se observă de obicei în aprilie”, a menționat Rubén del Campo, un reprezentant al Agenției naționale de meteorologie a Spaniei.

Și în Marea Britanie, Serviciul Meteorologic a anunțat că 1 ianuarie 2022 a fost cea mai caldă primă zi a anului de când se fac măsurători în țară. Sâmbătă, cea mai înaltă temperatură a fost înregistrată în parcul St. James din centrul Londrei, unde mercurul din termometre a urcat până la 16,2 grade Celsius. Recordul precedent a fost înregistrat în 1916 în Cornwall și a constituit 15,6 grade Celsius.

Potrivit BBC, temperatura anormal de caldă se datorează unui curent de aer tropical. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: