Traficul aerian din Moldova, suspendat până pe 30 iunie. Când va fi permisă intrarea în țară a cetățenilor străini?

Cursele aeriene regulate de pasageri, charterele aeriene și  rutele feroviare internaționale de transport de pasageri rămân suspendate până pe 30 iunie. De asemenea, rămâne suspendat și transportul rutier de persoane în trafic internațional prin servicii regulate, regulate speciale, ocazionale și în regim taxi. Prevederile se conțin în dispoziția Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică din 15 mai.

Măsurile se mențin cu relansarea treptată, în funcție de situația epidemiologică și de reciprocitate în regimul comunicării prin curse aeriene.

Totodată, până la data de 30 iunie, se interzice intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor. Excepție constituie membrii de familie ai cetățenilor moldoveni, persoanele care au viză de lungă ședere, permis de ședere sau un document echivalent permisului de ședere, precum și persoanele care se deplasează în interes profesional, dovedit prin viză, permis de ședere sau un alt document echivalent.

Vor putea intra pe teritoriul țării și membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizațiilor/misiunilor internaționale, precum şi membrii familiilor acestora sau personalul care poate asigura ajutor umanitar. Este vorba și despre pasageri în tranzit, inclusiv cei repatriați ca urmare a acordării protecției consulare.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu, fişa epidemiologică. De asemenea, vor semna declaraţia pe propria răspundere că vor respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 zile.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Recean, în dialog cu activiști, antreprenori și tineri din Găgăuzia și Taraclia: „Unitatea e puterea noastră”

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu mai mulți activiști civici, antreprenori, tineri, dar și reprezentanți ai sectoarelor de educație, cultură și mass-media din UTA Găgăuzia și raionul Taraclia. Potrivit unui comunicat al Executivului, discuțiile s-au concentrat pe importanța implicării minorităților naționale în procesele de luare a deciziilor.

Dorin Recean a evidențiat faptul că în sudul țării se investește activ, în special, în infrastructură. Printre cele mai mari proiecte se numără construcția drumului de ocolire Vulcănești, un proiect de 28 de milioane de euro, susținut din fonduri europene. Totodată, în UTA Găgăuzia, sunt în desfășurare 15 proiecte finanțate prin programul guvernamental „Satul European”, în valoare totală de 73 de milioane de lei.

De asemenea, premierul a menționat lansarea programului de formare profesională pentru cadrele didactice care predau limba găgăuză în grădinițele din autonomie. Programul este organizat de Universitatea de Stat din Comrat, sub egida Ministerului Educației, și este destinat pentru 74 de cadre didactice din 56 de grădinițe din autonomie. 

Tinerii prezenți la întrevedere au abordat subiecte privind integrarea europeană și măsurile de combatere a dezinformării.

„Unitatea e puterea noastră și doar împreună vom reuși să dezvoltăm comunitățile locale și să asigurăm un nivel de trai mai bun”, a precizat șeful Guvernului. 

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: