Trei companii aeriene reiau zborurile din și spre Chișinău
Full Article 2 minutes read

Trei companii aeriene reiau zborurile din și spre Chișinău

Trei companii aviatice au anunțat că vor relua, în timpul apropiat, cursele obișnuite din și spre Chișinău: Air Moldova, FlyOne și TAROM. Informația a fost confirmată, pe 23 martie, de serviciul de presă al Aeroportului Internațional Chișinău.

Din 22 martie, Air Moldova efectuează deja curse spre Tel Aviv și Istanbul. Un bilet spre Tel Aviv pentru 24 martie costă €130, iar pentru Istanbul — de la €247 (25 martie).

Compania FlyOne va relua zborurile din 28 martie. Biletele pot fi cumpărate pe site-ul  www. flyone. eu.

Compania românească TAROM reia zborurile pentru pasageri din 27 martie. Biletele pentru cursele Chișinău – București și în sens invers vor costa de la  €91.

Amintim că, din 21 martie, Moldova a deschis o porțiune a spațiului aerian național, pentru utilizarea acesteia de către aeronavele civile și de stat, astfel fiind posibilă reluarea transportului regulat de pasageri. Ținând cont de faptul că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și dinspre România.

***

Pe 24 februarie, spațiul aerian al Moldovei a fost închis din cauza războiului din Ucraina. Ulterior, au fost autorizate doar unele zboruri charter, în scop umanitar și cargo. Spațiul aerian al Moldovei rămâne închis cel puțin până pe 25 aprilie, când expiră starea de urgență.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: