VIDEO Trei pui de căprioare, omorâți la Ialoveni în a doua zi de Revelion: cine sunt suspecții
Full Article 2 minutes read

VIDEO Trei pui de căprioare, omorâți la Ialoveni în a doua zi de Revelion: cine sunt suspecții

Patru bărbați au fost reținuți pentru vânat ilegal într-un sat din raionul Ialoveni. Aceștia au fost plasați în izolatorul Inspectoratului de Poliție Hîncești și riscă o pedeapsă maximă de până la 3 ani de închisoare.

Procuratura Generală declară că în dimineața de 3 ianuarie 2023, polițiștii din Ialoveni au fost informați de un angajat al serviciului ecologic de stat din cadrul Consiliului raional Ialoveni că într-un sat din raion au fost depistate cadavrele a trei pui de căprioare.

La fața locului s-au deplasat membrii grupei operative ai Inspectoratului de Poliție Ialoveni.

S-a stabilit că în perioada 2-3 ianuarie, patru locuitori ai unui sat din raionul Ialoveni au practicat vânatul ilegal și anume braconajul. În urma activității ilegale au fost vânate trei căprioare.

Procurorii menționează că pe faptul circumstanțelor stabilite, a fost începută urmărirea penală cu privire la vânatul ilegal.

La fel, fiind percheziționate domiciliile bănuiților, au fost ridicate trei arme de vânătoare deținute legal, mai multe obiecte asemănătoare cartușelor, cuțite, topoare și alte obiecte murdare de substanță brun roșietică asemănătoare cu sânge, precum și unele părți componente ale animalelor sălbatice.

A fost ridicat și automobilul cu care s-a comis fapta imputată.

Suspecții au fost reținuți și plasați în izolatorul Inspectoratului de Poliție Hîncești. Aceștia riscă o pedeapsă maximă de până la 3 ani de închisoare.

UPDATE: Potrivit polițiștilor, căprioarele au fost depistate la marginea localității Mileștii Mici din raionul Ialoveni. Se menționează că cei patru bănuiți au fost reținuți pentru 72 ore. Unul dintre ei are antecedente penale pe faptul vătămării corporale grave soldată cu decesul unei persoane.

Poliția declară că potrivit legii, persoanele vinovate riscă pedeapsă cu închisoarea de până la 3 ani, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau amendă de la 100 000 la 200 000 de lei.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: