Trei vaccinuri contra gripei sunt autorizate în Moldova. Unde sunt produse?
Full Article 2 minutes read

Trei vaccinuri contra gripei sunt autorizate în Moldova. Unde sunt produse?

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMDM) a publicat pe 14 septebrie informații despre vaccinurile antigripale, în contextul gripei sezoniere și începerii sezonului rece al anului. Mai exact, au fost autorizate trei tipuri de vaccinuri, care sunt produse în Franța, Olanda sau Coreea de Sud.

În contextul situației pandemice globale cu SARS Cov-2 și prevenirii gripei sezoniere, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale informează că până la momentul de față a asigurat autorizarea în Nomenclatorul de Stat al Medicamentelor (NSM) mai multor tipuri de vaccinuri antigripale.

Actualmente, în NSM se regăsesc următoarele vaccinuri antigripale tetravalente:

VaxigripTetra®, producător Sanofi Pasteur, Franța
Influvac®, producător Abbott Biologicals B.V., Olanda
GCFLU_tetravalent, producător Green Cross Corporation, Coreea de Sud

Potrivit AMM, aceste vaccinuri sunt recomandate și precalificate de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), pentru emisfera nordică, sezonul rece al anului 2020-2021.

În cadrul ședinței din 11 septembrie a parlamentului, ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale Viorica Dumbrăveanu a declarat că  instituția a planificat și alocat și este în proces de achiziționare a vaccinului anti-gripal, care la fel este vital în situația pandemică din Moldova.

Anul trecut, Republica Moldova a primit 200 mii de vaccinuri antigripale din SUA și Franța. Potrivit lui Ștefan Gheorghiță, șeful departamentului de supraveghere epidemiologică a gripei și infecții respiratorii din cadrul Agenției Naționale de Sănătate Publică, primii care primesc vaccinul sunt copiii, femeile însărcinate, persoanele în vârstă, persoanele cu dizabilități, paramedicii, poliția, militarii și oficialii guvernamentali.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: