Ucraina susține că a lovit două nave ruseşti în Crimeea. Guvernator instalat de ruși: atacul a fost cel mai masiv din ultima vreme
Full Article 3 minutes read

Ucraina susține că a lovit două nave ruseşti în Crimeea. Guvernator instalat de ruși: atacul a fost cel mai masiv din ultima vreme

Ucraina a raportat că a lovit două nave mari de debarcare rusești în largul Crimeei anexate. Ar fi vorba despre navele „Yamal” și „Azov”, scrie Agentstvo. Guvernatorul instalat de ruși la Sevastopol, Crimeea, a spus că atacul de noaptea trecută a fost „cel mai masiv din ultima vreme”. O persoană ar fi murit, alte 4 ar fi suferit răni. Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacul asupra Crimeei însă bloguri militare pro-ruse, potrivit sursei, au început să confirme lovirea navelor. 

Reprezentanții forțelor armate ucrainene au declarat, în dimineața zilei de duminică, că au lovit două nave rusești. Ar fi vorba despre nave mari de debarcare „Yamal” și „Azov”. Yamal a fost pusă în funcțiune în 1988, iar Azov – în 1990. 

În plus, potrivit forțelor armate ucrainene, rachetele au lovit un centru de comunicații și „câteva obiecte de infrastructură ale Flotei Mării Negre”. Canalul de Telegram pro-ucrainean „Krîmskii Veter” a scris că a fost avariat principalul centru de comunicații speciale al flotei.

Guvernatorul Sevastopolului Mihail Razvozjaev, numit de Rusia, a spus că atacul de noaptea trecută a fost „cel mai masiv din ultima vreme”. Potrivit acestuia, în timpul bombardamentului a fost ucis un localnic în vârstă de 65 de ani. Alte 4 persoane au suferit răni. Totodată au fost avariate: transportul urban, școlar și maritim. Au fost înregistrate aproape 100 de sesizări cu privire la avarierea mașinilor, inclusiv clădirilor.

Potrivit sursei, bloguri militare pro-ruse au început să confirme lovirea navelor. Printre acestea „canalul lui Boris Rojin, Colonelcassad”, dar și bloggerul militar pro-rus Iurii Podoleaka. Primul a raportat despre „2 sau 3 lovituri pe nave din port”. Al doilea a confirmat, de asemenea, deteriorarea a două nave mari de debarcare. 

Ministerul rus al Apărării nu a comentat lovitura asupra Crimeei în raportul său zilnic, doar a enumerat țintele distruse de apărare aeriană. Potrivit instituției, în ultimele 24 de ore au fost doborâte 172 drone ucrainene, 11 rachete de croazieră Storm Shadow, 3 rachete Neptun, 4 rachete Mald și 22 de rachete de la sistemele de lansare multiplă Himars și Vampire.

Potrivit sursei, în doar doi ani de război, Ucraina a reușit să distrugă cel puțin 15 nave ale Flotei Mării Negre – acesta este aproape un sfert din toate navele sale. 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: