Un bărbat, învinuit de trafic de copii în scop sexual, a fost achitat de prima instanță. Procurorii au atacat decizia și solicită 15 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Un bărbat, învinuit de trafic de copii în scop sexual, a fost achitat de prima instanță. Procurorii au atacat decizia și solicită 15 ani de închisoare

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, învinuit de trafic de copii în scop sexual, a fost achitat de prima instanță. Acuzatorii de stat consideră că achitarea lui este contrară legii și au solicitat, din nou, condamnarea acestuia la 15 ani de închisoare. În acest sens, procurorii au atacat la Curtea de Apel Bălți sentința Judecătoriei Drochia, sediul Glodeni, care a respins solicitarea procurorilor pentru aplicarea pedepsei cu închisoarea față de inculpat.

Potrivit Procuraturii Generale, faptele de care este învinuit bărbatul au avut loc în perioada iulie-august 2017. Potrivit acuzatorilor de stat, acesta a contactat pe internet o adolescentă din raionul Glodeni, care atunci avea vârsta de 15 ani. El i-a promis că îi va oferi un telefon performant, dacă aceasta îi va trimite imagini cu caracter intim. Ulterior, bărbatul a amenințat adolescenta că va trimite acele imagini părinților și apropiaților ei, dacă ea nu va participa la sesiuni video pe internet cu el, în direct. În cadrul acestor sesiuni, inculpatul a constrâns-o să privească acțiuni perverse cu caracter sexual ale acestuia, precum și a determinat-o la acțiuni cu caracter erotic pe adolescentă.

Mai mult, bărbatul nu și-a folosit propriile conturi, ci ale partenerului său de lucru, cu care se afla la muncă în Sankt-Petersburg, Rusia.

Sursa citată menționează că situația creată a devenit tensionată, iar adolescenta i-a comunicat bărbatului că renunță la înțelegere, cu atât mai mult că promisiunea nu a fost îndeplinită nici după ce ea i-a trimis imagini intime. Individul, însă, a continuat să o amenințe și să o supună exploatării sexuale. De asemenea, bărbatul a transmis imaginile în cauza unor apropiați de-ai fetei. Acest fapt a determinat-o să absenteze două săptămâni de la școală, pentru ca mai apoi să încerce să-și pună capăt zilelor.

Menționăm că inculpatul a fost reținut și plasat în arest, însă ulterior a fost eliberat și achitat de către Judecătoria Drochia. Totuși, acuzatorii de stat din cadrul PCCOCS consideră achitarea lui contrară legii.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: