Un deputat PSRM acuză blocul ACUM: „Se blochează intenționat activitatea CSM”
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM acuză blocul ACUM: „Se blochează intenționat activitatea CSM”

Șeful Comisiei juridice din cadrul legislativului, deputatul PSRM, Vasile Bolea, susține că deputații Blocului ACUM ar sabota intenționat activitatea Comisiei juridice, numiri și imunități, și implicit, a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Într-un briefing de presă din 6 martie, acesta a precizat că după ședința parlamentului, membrii Comisiei juridice urmau să se întrunească într-o ședință închisă pentru a stabili dacă dosarele candidaților la funcția de membru al CSM sunt complete și corespund rigorilor.

„Din păcate, ați văzut că și ședința parlamentului a fost închisă din motivul că colegii din blocul ACUM și alții nu au dorit să muncească astăzi. Toți colegii au fost anunțați despre acest lucru. Din păcate, ședința închisă a Comisiei juridice nu a avut loc, deoarece nu am avut cvorum. Toți sau o parte bună din colegi au avut alte activități, decât cele pentru care au fost mandatați de către parlament. Nu am putut astăzi să examinăm admisibilitatea acestor dosare”, a argumentat Bolea.

Acesta a mai spus că ședința a fost transferată pentru săptămâna viitoare. Astfel, deputații urmează să decidă asupra admisibilității dosarelor, după care vor fi publicată lista candidaților admiși la concurs.

„Păcat că unii colegi manifestă nedorință de a activa în comisii, manifestă o nedorință de a participa la aceste procese și atitudinea față de activitatea comisiei lasă de dorit. Vom încerca săptămâna viitoare să organizăm ședința comisiei și să examinăm adminisibilitatea acestor dosare și să finalizăm acest concurs și să deblocăm situația din CSM. Prin acest comportament neglijent, colegii special, intenționat, blochează activitatea din cadrul CSM”, a adăugat Bolea.

Amintim că, în data de 26 februarie, Comisia juridică, numiri și imunități, din cadrul legislativului, a decis să prelungească termenul în care persoanele interesate pot să prezinte expuneri asupra candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Precizăm că, la 20 decembrie 2019, parlamentul a votat în lectură finală modificările la Legea cu privire la CSM. Proiectul a fost aprobat cu 56 de voturi ai deputaților PDM și PSRM. Deputații Blocului ACUM au părăsit sala de ședință înainte ca documentul să fie supus votului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: