Un deputat PSRM cere Procuraturii și ANI să verifice averea consilierei prezidențiale Ala Nemerenco
Full Article 2 minutes read

Un deputat PSRM cere Procuraturii și ANI să verifice averea consilierei prezidențiale Ala Nemerenco

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Vladimir Odnostalco solicită Autorității Naționale de Integritate (ANI) și Procuraturii Generale să verifice averea și interesele Alei Nemerenco, consiliera președintei Maia Sandu. Pe 8 februarie, parlamentarul a publicat pe pagina sa de Facebook adresarea oficială către aceste instituții.

„Averea și interesele tăinuite ale consilierului Ala Nemerenco trebuie să fie subiect de investigație a Agenției Naționale de Integritate și a Procuraturii Generale. Prea multe informații despre neconcordanțele în declarațiile de avere și interese ale Alei Nemerenco, prea multe întrebări legate de averile și companiile de peste hotare, inclusiv una în offshore”, a argumentat Odnostalco pe pagina sa de Facebook.

Averea și interesele tăinuite ale consilierului Ala Nemerenco trebuie să fie subiect de investigație a Agenției…

Publicată de Vladimir Odnostalko pe Luni, 8 februarie 2021

Tot astăzi, deputatul Vladimir Odnostalco a venit la flashmobul organizat de PAS Youth în fața sediului PSRM, cu genericul „Top 7 cei mai corupți socialiști care se tem de guvernul Gavrilița”. Acesta le-a cerut activiștilor PAS să investigheze averea Alei Nemerenco, în loc să îl acuze pe el de corupție.

***

Anterior, trei deputați socialiști, printre care și Vladimir Odnostalco, au acuzat-o pe Ala Nemerenco și alți șase lucrători medicali că  ar fi primit diplome de masterat în cadrul Școlii de Management în Sănătate Publică „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”.

În replică, aceștia au anunțat că îi vor acționa în judecată pe parlamentari, pentru a-și apăra demnitatea și reputația profesională.

Totodată, aripa tînără a PSRM a organizat un flashmob în fața clădirii Președinției cu sloganul „Oamenii buni nu falsifică diplomele”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: