Un moldovean va sta 13 ani la închisoare, după ce a luat în „robie” doi bărbați care să lucreze gratis
Full Article 2 minutes read

Un moldovean va sta 13 ani la închisoare, după ce a luat în „robie” doi bărbați care să lucreze gratis

Un bărbat de 40 de ani a fost condamnat la 13 ani de închisoare după ce a exploatat alți doi bărbați, pe care i-a maltratat și obligat să lucreze gratis timp de doi și respectiv 4 ani. Inculpatul își va executa pedeapsa într-un penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita activități în domeniul angajării în câmpul de muncă pe o perioadă de 4 ani.

Sentința a fost pronunțată pe 27 ianuarie 2023 de Judecătoria Edineț, sediul Briceni.

Potrivit sentinței, un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost recunoscut vinovat de comiterea infracțiunii de trafic de ființe umane, săvârșit asupra a două sau mai multe persoane, stabilindu-i-se pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 13 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a exercita activități în domeniul angajării în câmpul de muncă pe o perioadă de 4 ani.

Potrivit învinuirii înaintate de către procurori, inculpatul, pentru obţinerea profitului material, a recrutat un bărbat în scopul exploatării prin muncă, prin promisiunea de angajare în calitatea de cioban la stâna de oi ce o deținea, amplasată în extravilanul unui sat din raionul Briceni.

Ulterior, la data de 28.12.2017, a transportat bărbatul la stâna respectivă. În lipsa unui contract de muncă, fără achitarea salariului stabilit, victima a fost exploatată pe durata de aproximativ doi ani, muncind mai mult de 12 ore pe zi, fără zile de odihnă, fiind pus să efectueze nu numai munca pentru care iniţial a fost recrutat, dar şi alte lucrări, necesare pentru întreţinerea animalelor și locuind în condiții grele pe timp de iarnă.

Mai mult, inculpatul a bătut și intimidat în repetate rânduri victima, inventând diferite pretexte pentru a nu-i da bani.

Același inculpat mai recrutat un bărbat, pe care l-a exploatat fără remunerare pe post de cioban, cu aplicarea violenței fizice și psihice, timp de aproximativ 4 ani.

Inculpatul a pledat nevinovat. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Bălți.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: