Un nou drum modern va lega Moldova de România prin vama Giurgiulești
Full Article 2 minutes read

Un nou drum modern va lega Moldova de România prin vama Giurgiulești

Un drum modern va lega punctul de trecere a frontierei moldo-române Galați – Giurgiulești de podul peste Dunăre de la Brăila, scrie publicația română Ziarul Financiar. Potrivit sursei, drumul va avea aproximativ 8 kilometri şi patru benzi de circulație. Traseul urmează a fi stabilit în următoarele luni, scrie zf.ro.

Potrivit sursei citate, contractul privind realizarea studiului de fezabilitate pentru viitoarea șosea au fost semnate luni de autoritățile gălățene. Viitoarea șosea va face legătură între Drumul Expres Galați – Brăila, aflat în stadiu avansat de realizare, şi viitoarea Centură Mare a Galațiului care pleacă din punctul de trecere a frontierei cu Republica Moldova.

„Am finalizat deja procedurile pentru demararea primilor pași, astfel încât firma care a câștigat licitația are mai puțin de jumătate de an să configureze traseul noului drum, inclusiv eventualele pasaje sau poduri, şi să realizeze studiile necesare acestui proiect (studiul geotehnic, hidrologic, de trafic, impactul de mediu, ridicări topografice etc). După întocmirea documentație, proiectul va fi depus spre finanțare de către CNAIR, cei cu care avem un parteneriat în acest sens, în cadrul Programului Operațional de Transport”, a anunțat președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, pe Facebook.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: