Un tânăr din Chișinău este bănuit de traficarea a două adolescente de 16 ani în scop sexual. Ce pedeapsă riscă inculpatul
Full Article 2 minutes read

Un tânăr din Chișinău este bănuit de traficarea a două adolescente de 16 ani în scop sexual. Ce pedeapsă riscă inculpatul

Procurorii au finalizat investigația și au trimis în judecată dosarul de învinuire a unui tânăr din Chișinău, care este bănuit de traficarea a două adolescente de 16 ani în scop sexual.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, cu una din adolescente, tânărul s-a cunoscut în timp ce presta servicii în calitate de comerciant ambulant într-un parc din capitală. Cu cea de-a doua victimă, tânărul avea o relație de prietenie. Victimele identificate de către tânăr nu aveau împlinit majoratul, dar și se aflau în situație financiară precară.

Prin urmare, tânărul le-a convins să presteze servicii sexuale și le-a transportat la locul destinației, unde clienții le așteptau. Imediat după operațiunea de reținere a tânărului de către oamenii legii, victimele au fost referite ajutorului psihologic specializat, iar acum își continuă studiile într-un colegiu din capitală.

Sursa citată menționează că tânărul nu-și recunoaște vina în comiterea traficului de copii, dar probele demonstrează contrariul, susțin procurorii.

Inculpatul se află în stare de arest, iar dacă vinovăția acestuia va fi dovedită în instanța de judecată, tânărul riscă de la 15 la 20 de ani de închisoare sau detenție pe viață.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: