Un traficant de droguri, care vândut marijuana unor foști militari ai Armatei Naționale, va sta 7 ani la închisoare 
Full Article 2 minutes read

Un traficant de droguri, care vândut marijuana unor foști militari ai Armatei Naționale, va sta 7 ani la închisoare 

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță despre condamnarea la șapte ani de închisoare a traficantului de droguri, de la care doi foști militari ai Armatei Naționale au cumpărat marijuana. Autoritățile au comunicat despre caz în aprilie 2021, acesta a avut loc la Cahul.

Procurorii declară că ulterior ispășirii acestei pedepse, în penitenciar de tip închis, bărbatul nu va avea dreptul să ocupe funcții pentru un termen de 4 ani.

În cadrul unui grup criminal, bărbatul avea rol de organizator. Acesta are vârsta de 42 de ani și este originar din raionul Cahul. Oamenii legii au depistat la domiciliul acestuia droguri de tip marijuana – într-o noptieră și într-un cuptor de lut – în valoare estimativă pe piața neagră de peste 100.000 lei.

Anterior, a fost condamnat și complicele acestuia, fost militar, cu vârsta de 32 de ani, reținut și el în aprilie, în aceeași operațiune. Acesta a cooperat cu autoritatea de investigație și a beneficiat de reducerea pedepsei. El a fost condamnat pentru un termen de probațiune de 3 ani.

În cazul ambilor, la solicitarea procurorilor PCCOCS, fusese aplicat arestul preventiv. Ulterior, liderul grupului infracțional a fost trimis pe banca acuzaților în stare de arest preventiv, iar complicele acestuia – în arest la domiciliu.

În ceea ce privește un alt fost militar, reținut și el în aprilie, cu vârsta de 30 de ani, acesta este cercetat pentru păstrarea drogurilor în proporții mari, în cadrul unui dosar separat, derivat din dosarul de bază, instrumentat de autoritățile de investigație din Cahul.

Amintim că în aprilie 2021, Poliția anunța că doi bărbați de 32 și 41 de ani, originari din raionul Cahul, au fost reținuți în timp ce vindeau droguri. Cumpărătorii s-au dovedit a fi doi militari ai Armatei Naționale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: