Ungaria interzice intrarea în țară a cetățenilor Republicii Moldova
Full Article 2 minutes read

Ungaria interzice intrarea în țară a cetățenilor Republicii Moldova

Cetățenii Republicii Moldova nu vor putea intra pe teritoriul Ungariei, în contextul în care autoritățile maghiare au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare în țară, care vor intra în vigoare pe 15 iulie.

Potrivit ambasadei Republicii Moldova la Budapesta, noile măsuri vizează clasificarea statelor de proveniență a resortisanților pe trei categorii – roșu, galben şi verde şi limitarea, în consecință, a trecerii frontierei de către persoanele care sosesc din aceste țări. Respectiv, zona verde – intrarea permisă fără restricții, zona galbenă – intrarea permisă cu restricții și zona roșie – intrare interzisă.

Prin urmare, potrivit informațiilor prezentate de autoritățile ungare, Republica Moldova a fost inclusă pe lista statelor roșii și, în consecință, cetățenilor Republicii Moldova nu le este permisă intrarea în Ungaria.

Din categoria galbenă fac parte Bulgaria, Portugalia, România, Suedia, Regatul Unit, Norvegia, Rusia, Serbia, Japonia, China şi Statele Unite.

În categoria roșie au fost incluse următoarele țări: Albania, Bosnia și Herțegovina, Belarus, Macedonia de Nord, Republica Moldova, Muntenegru, Ucraina, precum și alte țări din Asia, Africa şi America de Sud.

Guvernul ungar va reevalua listele țărilor în fiecare zi de miercuri, iar în caz de necesitate conținutul acestora poate fi modificat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: