„Vă consideram politician adult, nu pokemon”. Mariana Durleșteanu îl amenință cu judecata pe Igor Grosu
Full Article 2 minutes read

„Vă consideram politician adult, nu pokemon”. Mariana Durleșteanu îl amenință cu judecata pe Igor Grosu

Candidata propusă de Partidul Socialiștilor la funcția de prim-ministru, Mariana Durleșteanu, a anunțat că îl va acționa în judecată pe președintele interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Igor Grosu. Reacția vine după ce deputatul PAS a declarat că Durleșteanu „a reușit să obțină suportul a tot ce este mai corupt și vândut din politica Republicii Moldova”.

„Dl Grosu, vă consideram un politician adult și nu „Pokemon”. Acum ne vedem în instanță. Pentru ce jucați așa lucruri? Cu ce sunteți mai bun decât mine? Deja totul e grețos… păcat că am dat votul. Nu justificați votul oferit. Toți acești oameni au votat Hibridul Guvernul Sandu”, a scris Durleșteanu pe pagina sa de Facebook.

„Vă consideram politician adult, nu pokemon”. Mariana Durleșteanu îl amenință cu judecata pe Igor Grosu

Facebook/Mariana Durleșteanu

Reacția vine după ce, anterior, Igor Grosu a declarat: „Mariana Durleșteanu a obținut o performanță nemaivăzută. A reușit să obțină suportul a tot ce este mai compromis, mai tranzacționat și vândut în politica R. Moldova”.

***

În cadrul ședinței din 11 februarie a parlamentului, în timp ce premierul desemnat Natalia Gavrilița răspundea la întrebările deputaților, o parte a fracțiunii PSRM, împreună cu liderul formațiunii Igor Dodon, au participat la un brefing de presă. Dodon a anunțat că socialiștii nu vor vota pentru Natalia Gavriliță, însă o propun de Mariana Durleșteanu la funcția de premier. Aceștia au chemat celelalte fracțiuni să semneze în susținerea acestuia candidat. Ulterior, au anunțat crearea unei majorități parlamentare formată din 54 de deputați care susțin candidatura Marianei Durleșteanu la funcția de prim-ministru.

La scurt timp după încheierea ședinței parlamentului, președinta țării Maia Sandu a invitat fracțiunile parlamentare la consultări publice. Ulterior, aceasta a anunțat că nu o va desemna pe Mariana Durleșteanu la funcția de prim-ministru. Șefa statului a argumentat că ar exista „suspiciuni rezonabile de corupție” asupra anumitor deputați care au semnat în susținerea acestui candidat.

Maia Sandu a desemnat-o repetat pe Natalia Gavrilița la funcția de premier.

Potrivit legii, dacă parlamentul eșuează din două tentative să învestească un nou guvern, legislativul este dizolvat și este declanșată procedura de desfășurare a alegerilor parlamentare anticipate.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: