Va rămâne Kozak reprezentantul special al Rusiei în relațiile cu Moldova? Are o funcție nouă în administrația prezidențială
Full Article 1 minutes read

Va rămâne Kozak reprezentantul special al Rusiei în relațiile cu Moldova? Are o funcție nouă în administrația prezidențială

Președintele Rusiei, Vlaidmir Putin, l-a desemnat pe fostul vicepremier, Dmitri Kozak, în funcția de adjunct al șefului administrației prezidențiale. RIA Novosti scrie astăzi, 24 ianuarie, că astfel, instituția va avea doi adjuncți și nu unul, cum a fost până în prezent. 

Anterior, șeful admnistrației președintelui Vladimir Putin, Anton Vaiko, avea doi prim-vicepreședinți și doi vicepreședinți. Printr-un decret special, numărul vicepreședinților a fost majorat până la trei, iar funcția a fost ocupată de Dmitri Kozak.

Ce responsabilități, mai exact, va avea Kozak în cadrul administrației prezidențiale, nu este clar, deocamdată, scrie Komersant. Potrivit publicației, este posibil ca activitatea demnitarului să fie legată de companiile de stat. Pe de altă parte, este posibil ca acesta să se ocupe de relațiile cu țările din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

În 2018, Putin l-a numit pe Kozak reprezentant special al președintelui Rusiei pentru dezvoltarea relațiilor economice și comerciale cu Republica Moldova. Până la Kozak, această funcția fost deținută de fostul vicepremier rus, Dmitri Rogozin.

Amintim că, acum câteva zile, premierul Dmitri Medvedv, împreună cu întregul cabinet de miniștri a demisionat. Noul șef al executivului Rusiei a devenit Mihail Mișustin.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: