Vaccin anti-Covid pentru copiii de la 5 ani. Compania BioNTech va depune, până la sfârșit de septembrie, dosarul de autorizare
Full Article 2 minutes read

Vaccin anti-Covid pentru copiii de la 5 ani. Compania BioNTech va depune, până la sfârșit de septembrie, dosarul de autorizare

În următoarele săptămâni, compania BioNTech va solicita aprobarea vaccinului său contra Covid-19 pentru imunizarea copiilor cu vârstele cuprinse între 5 și 11 ani, informează Reuters, citat de hotnews.ro, pe 10 septembrie.

„În următoarele câteva săptămâni vom înainta rezultatele testelor pentru 5-11 ani la reglementatori din toată lumea și vom solicita aprobarea vaccinului în acest segment de vârstă, de asemenea și aici, în Europa”, a declarat directorul medical Oezlem Tuereci.

Această declarație subliniază avansul pe care BioNTech, ce colaborează cu Pfizer, îl are în cursa pentru aprobarea vaccinării contra Covid-19 a copiilor sub 12 ani în țările occidentale.

BioNTech spune că se așteaptă să depună dosarul de autorizare pentru segmentul 5-11 ani în septembrie. De asemenea, intenționează să ceară aprobarea pentru intervalul de vârstă 6 luni – 2 ani în cursul acestui an.

Tuareci a precizat că sunt făcute ultimele reglaje de producție pentru versiunea pediatrică, cu o doză mai mică, a vaccinului său Comirnaty.

Datele brute ale testelor clinice sunt pregătite acum pentru depunerea la autoritățile de reglementare, ”iar lucrurile arată bine, totul merge conform planului”, a spus și drectorul executiv Ugur Sahin.

Concurentul Moderna a spus joi că recrutările s-au încheiat la testarea vaccinului său pentru copiii între 6 și 11 ani și că analizează cea mai bună dozare pentru alt studiu, ce implică copii de peste 6 luni.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: