Vaccinul dezvoltat în Rusia ar oferi o eficiență de „peste 95%”. Cercetătorii din Moscova susțin că nu au găsit „nici un efect advers sever”
Full Article 2 minutes read

Vaccinul dezvoltat în Rusia ar oferi o eficiență de „peste 95%”. Cercetătorii din Moscova susțin că nu au găsit „nici un efect advers sever”

Eficacitatea vaccinului rus împotriva infecției cu coronavirus „Sputnik V” ar fi de peste 95%. Acest lucru a fost anunțat de dezvoltatorul vaccinului, Centrul de cercetare Gamaleia din Moscova şi Fondul de Investiţii Directe din Rusia (FIDR) într-un comunicat comun.

„Datele preliminare privind voluntarii în a 42-a zi după prima injecție arată eficacitatea vaccinului peste 95%”, a spus dezvoltatorul într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor preliminare ale celei de-a doua analize, eficienţa vaccinului rusesc după 28 de zile era de 91,4 %. Potrivit analizelor clinice, eficienţa de 91,4 % a fost demonstrată în rândul a 39 de persoane infectate.

În total, 14 095 de voluntari au primit vaccinul şi 4 699 au primit placebo, potrivit comunicatului oficial.

În prezent, 40 000 de voluntari participă la faza a treia a studiilor clinice, dintre care peste 22 000 au fost deja injectaţi cu o primă doză, iar 19 000 au primit atât prima, cât şi a doua doză.

În timpul studiilor clinice, experţii ruşi nu au detectat reacţii adverse „neprevăzute” ale vaccinului în rândul voluntarilor.

De asemenea, Rusia a lansat producţia vaccinului deshidratat, folosind tehnologia de liofilizare, care va facilita mai ales transportul său pe pieţele internaţionale, inclusiv în regiunile cu acces dificil şi în cele cu climă tropicală.

Primele tranşe ale vaccinului Sputnik V vor ajunge pe piaţă pentru clienţii internaţionali în ianuarie 2021, în baza acordurilor încheiate deja de Rusia cu mai mulţi parteneri străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: