Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului
Full Article 1 minutes read

Vaccinul Johnson&Johnson, aprobat de Agenția Europeană a Medicamentului

Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat joi autorizarea pentru folosire în Uniunea Europeană a vaccinului Johnson&Johnson, potrivit unui comunicat al agenției, citat de Digi24. Serul se administrează într-o singură doză.

Comitetul pentru medicină umană din cadrul EMA a stabilit, pe baza documentației puse la dispoziție de producător, că vaccinul îndeplinește condițiile de eficiență, siguranță și calitate.

Vaccinul, care este recomandat pentru persoanele peste 18 ani, este al patrulea care primește autorizare de punere pe piață în UE, după Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Pe baza aprobării EMA, Comisia Europeană va emite autorizarea de punere condiționată pe piață a vaccinului, urmând să înceapă campaniile de vaccinare și cu serul Johnson&Johnson.

Comisia Europeană a precontractat 400 de milioane de doze de vaccin Johnson&Johnson,

Testele clinice făcute pe 44.000 de voluntari din SUA, Africa de Sud și America Latină au arătat că vaccinul are o eficiență de 67%.

Efectele adverse sunt în general slabe sau medii și dispar de obicei în două zile: durere la locul injecției, dureri de cap, oboseală, dureri musculare, amețeală.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: