Victoriabank: Activează-ți cardul nou în VB24 Mobile fără a face un drum la bancomat!

Ai un card nou de la Victoriabank, dar ești mereu în criză de timp și nu reușești să ajungi la bancomat pentru a-l activa? Ei bine, nici nu mai e nevoie! Victoriabank a lansat un nou funcțional pentru persoane fizice prin care activezi cardul emis direct în aplicația VB24 Mobile! Acum poți să-ți activezi cardul fără a ieși din casă, confortabil și 100% online!

După ce ți-ai activat cardul nou emis, beneficiezi din plin de TOATE serviciile online ale Victoriabank imediat! Poți să cumperi orice produs de pe internet, să achiți oriunde cu orice portmoneu electronic convenabil pentru tine, să faci orice alte plăți de care ai nevoie, să achiți serviciile comunale, să primești bani prin Cash by Code, să alimentezi cardul direct din VB24 Mobile prin top UP sau să-ți deschizi un depozit online, dar și multe alte servicii disponibile.
Cum activezi noul card? Simplu! Intră în aplicația VB24 Mobile, selectează opțiunea activează card și vei primi un SMS cu parola de unică folosință (OTP SMS), care va fi expediată la numărul de telefon indicat în baza de date a băncii.

Nu ai încă un card de la Victoriabank și nici nu ai timp să mergi la bancă? Nicio problemă! Avem soluția potrivită pentru tine: solicită cardul SALUT prin Digital Onboarding sau prin VB24, primește-l acasă gratuit, activează-l direct în VB24 Mobile și faci banking cu telefonul, stând comod pe canapea.

Acum drumul la bancomat nu mai este o necesitate, ci doar o opțiune în cazul în care îți dorești să faci plăți cu cardul fizic, ți s-a descărcat cumva telefonul sau ai nevoie de bani în numerar.

Activează-ți cardul nou direct în VB24 Mobile și economisește-ți timpul #CuPoftaDeDigitalBanking!

Despre Victoriabank:

Victoriabank este parte a celui mai mare grup financiar din România, Banca Transilvania, și este singura bancă 100% online din Republica Moldova. Fondată în 1989, Victoriabank este prima bancă comercială din Republica Moldova, unul dintre cele mai recunoscute branduri din țară. În 2018, Banca Transilvania devine acționar majoritar al Victoriabank, alături de BERD. Investițiile băncii în platformele digitale sunt o prioritate, acestea reprezentând viitorul. Victoriabank este prima bancă care a introdus plățile cu telefonul, prin aplicația gratuită VB24 Pay, în 2019 – plățile cu Garmin Pay, iar în 2022 – Apple Pay, Google Pay și Xiaomi Pay. Cardul Salut, noul card de debit, cu multe avantaje și zero costuri, cu acces la toate serviciile digitale Victoriabank printre inovațiile anului. Tot în 2022, Victoriabank a lansat serviciul Actualizarea Chestionarului Clientului (KYC) online și platforma Digital Onboarding, fiind unica bancă 100% online din Moldova.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

nordinfo.md/foto simbol

Investiție de peste €500.000 în construcția unui depozit modern pentru semințe la Bălți

La Bălți se construiește un depozit modern pentru păstrarea semințelor, cu o investiție ce depășește jumătate de milion de euro. Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare. Lucrările sunt programate să se finalizeze la începutul toamnei 2025. Informațiile au fost comunicate pe 11 iulie de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ministerul a anunțat că depozitul este construit la Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor, filiala Bălți. Investiția în construcție se ridică la 514 mii de euro și este realizată prin proiectul „Livada Moldovei”, gestionat de minister. „Livada Moldovei” este o linie de creditare oferită de Banca Europeană de Investiții Guvernului Republicii Moldova.

„Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare și va fi dotată cu un cântar rutier instalat pe structură de beton armat, pentru o gestionare logistică eficientă. Proiectul a fost lansat ca răspuns la uzura avansată a infrastructurii existente, care nu mai asigură condiții corespunzătoare de umiditate, protecție fitosanitară și manipulare mecanizată”, au comunicat reprezentanții ministerului, adăugând că lucrările urmează să fie finalizate la începutul toamnei 2025.

Ministerul a declarat că „infrastructura modernizată va contribui la sporirea capacității naționale de producere și păstrare a semințelor certificate, adaptate condițiilor pedoclimatice locale”.

Организации «Защита заключенных Украины»

Moldova, vizată de BBC într-un articol despre „blocarea tranzitului ucrainenilor deportați de Rusia”. Cum explică Poliția de Frontieră

Republica Moldova este menționată într-o investigație realizată de BBC, care documentează situația a zeci de cetățeni ucraineni deportați de autoritățile ruse și blocați, de mai bine de o lună, la frontiera dintre Rusia și Georgia. Potrivit sursei citate, aceștia sunt cazați în condiții precare, într-un subsol fără lumină naturală și fără suficiente locuri de dormit. Singura rută disponibilă pentru revenirea în Ucraina – prin Georgia și Republica Moldova – ar fi fost suspendată la începutul lunii iulie. Contactată de NM, Poliția de Frontieră a precizat că accesul străinilor pe teritoriul Moldovei este evaluat individual la punctele de trecere, iar instituția nu adoptă din timp decizii generale privind interdicțiile de intrare.

Potrivit BBC, majoritatea ucrainenilor blocați la frontiera dintre Rusia și Georgia sunt foști deținuți transferați forțat de autoritățile ruse din teritoriile ucrainene ocupate, în special din regiunile Herson și Nikolaev.

În luna iunie, aproximativ 30 de persoane au reușit să părăsească subsolul unde erau adăpostiți: au zburat din Georgia spre Moldova, iar de aici au fost transportați cu autocarul până în Odesa. Aceasta era singura rută de repatriere disponibilă, însă acum este închisă pe termen nedeterminat, după ce Moldova ar fi refuzat să le permită accesul pe teritoriul său.

Avocata unei organizații care apără drepturile deținuților din Ucraina, Anna Skripka, susține că motivul a fost apariția a patru persoane care dețineau „pașapoarte albe” – un document eliberat de ambasada Ucrainei care oferă dreptul de a reveni în țară. Aceștia au plecat din Georgia, dar nu au ajuns niciodată la Odesa.

„Persoanele care aterizau în Moldova erau urcate de polițiști într-un autobuz, dar de acolo mergeau pe cont propriu. Unii nu au mai ajuns. Aici a fost problema. Nu aveau dreptul să rămână în Moldova, nu aveau alte documente în afară de permisul de întoarcere în Ucraina. În Ucraina, nu în Moldova”, a explicat ea.

Apărătorii drepturilor omului susțin că în centrele de detenție temporară din Rusia ar mai fi aproximativ 800 de ucraineni care urmează să fie deportați. Potrivit BBC, autoritățile ucrainene sunt în curs de negocieri cu autoritățile Republicii Moldova, prin intermediul consulatelor.

Reacția Poliției de Frontieră: fiecare persoană este supusă evaluării

Contactată de NM pentru o reacție, Poliția de Frontieră a precizat că „nu adoptă din timp decizii generale de interzicere a intrării în Republica Moldova pentru anumite categorii de cetățeni străini”.

„Fiecare persoană este supusă unei evaluări individuale în momentul prezentării la frontieră, în conformitate cu legislația națională aplicabilă”, a precizat instituția.

Potrivit IGPF, pentru a intra în Republica Moldova, inclusiv în scop de tranzit, cetățenii străini trebuie să întrunească anumite condiții prevăzute de legislație. Printre acestea se numără:

•⁠  deținerea unui document de călătorie valabil;
•⁠  ⁠justificarea clară a scopului și condițiilor șederii (inclusiv tranzitului);
•⁠  ⁠mijloace financiare suficiente;
•⁠  ⁠lipsa oricăror interdicții sau alerte relevante;
•⁠  ⁠inexistența unor riscuri pentru securitatea națională, ordinea publică sau sănătatea publică.

„Verificarea acestor criterii se face individual pentru fiecare străin, nu în mod colectiv sau pe baza unei presupuse apartenențe de grup. Decizia de autorizare a intrării este luată în momentul trecerii frontierei, de către polițistul de frontieră, în baza evaluării documentelor prezentate și a situației de fapt constatate”, a mai precizat Poliția de Frontieră.

IGPF reiterează că își „desfășoară activitatea în conformitate cu principiile legalității, proporționalității și tratamentului echitabil, asigurând respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărei persoane în cadrul competențelor ce îi revin”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
NewsMaker

Ministrul Apărării din Danemarca a anunțat deschiderea, la Chișinău, a Agenției de Apărare Daneză și o donație de €7 mln

Ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen, care se află într-o vizită oficială la Chișinău, a avut întrevedere cu omologul său Anatolie Nosatîi și premierul Dorin Recean. Oficialul străin a anunțat că Danemarca va acorda Republicii Moldova 7 milioane de euro în următorii patru ani, pentru fortificarea capacităților, iar în noiembrie Agenția de Apărare Daneză își va începe activitatea în țara noastră.

Prima vizită în R. Moldoa a unui ministru danez al Apărării

Ministrul danez al Apărării, Troels Lund Poulsen, se află la Chișinău la invitația omologului său din Republica Moldova, Anatolie Nosatîi. Aceasta este prima vizită a unui ministru al Apărării al Danemarcei în țara noastră.

În cadrul vizitei, Anatolie Nosatîi și Troels Lund Poulsen au avut o întrevedere.

Într-o conferință de presă comună, Anatolie Nosatîi a menționat că a discutat cu omologul său despre Memorandumul de înțelegere privind cooperarea în domeniul apărării, care l-am semnat recent, dar și Programul Pace și Stabilitate pentru anii 2025-2028, de care vor beneficia militarii țării noastre. „Aceste documente reflectă angajamentul nostru clar de a întări parteneriatul și de moderniza Armata Națională”, a spus Anatolie Nosatîi.

Potrivit lui, prin intermediul Programului Pace și Stabilitate, militarii Armatei Naționale vor beneficia de echipamente moderne, inclusiv simulatoare necesare pentru un proces de instruire „eficient”, în conformitate cu standardele internaționale. „În baza aceluiași program, Academia militară „Alexandru cel Bun” a primit experiență pentru îmbunătățirea experienței de învățămând militar și am discutat despre extinderea acestui sprijin care să contribuie la formarea unor cadre militare moderne și bine pregătite”, a spus el.

Ministrul Nosatîi a mai menționat că discuțiile au vizat posibilitatea extinderii cooperării bilaterale prin noi ințiative și proiecte, inclusiv disponibilitatea de a desemna un atașat militar pentru țara noastră. „Apreciem deschiderea manifestată în acest sens, care reprezintă un pas important spre aprofundarea dialogului strategic”, a adăugat acesta.

NewsMaker

La rândul său, Troels Lund Poulsen a comunicat că Danermarca va acorda Republicii Moldova un sprijin de 7 milioane de euro în următorii patru ani. Banii sunt destinați consolidării capacităților de apărare.

Această nouă cooperare cimentată astfel reprezintă într-adevăr un pas mare înainte către fortificarea mai multor elemente și, printre acestea, au fost mai multe menționate de dl. ministrul al Apărării al Republicii Moldova. Dar pe lângă acestea vreau să pun accentul pe fortificarea capacităților de apărare în Republica Moldova, pe fortificarea rezilienței în acest domeniu. Și vreau să profit de această ocazie pentru a anunța că Agenția de Apărare Daneză urmează să-și înceapă aici activitatea, la 1 noiembrie”, a adăugat el.

NewsMaker

Întâlnire cu Dorin Recean

Troels Lund Poulsen a avut și o întâlnire cu prim-ministrul Dorin Recean.

Potrivit unui comunicat al Guvernului de la Chișinău, premierul a mulțumit autorităților daneze pentru sprijinul acordat țării noastre în parcursul european și a accentuat buna colaborare în domenii precum eficiența energetică, consolidarea capacităților de securitate și protejarea proceselor electorale împotriva interferențelor străine.

Integrarea europeană este unică direcție spre pace și bunăstare pentru fiecare moldovean”, a spus șeful Executivului.

Potrivit sursei citate, oficialii au mai discutat despre „rolul activ” pe care Danemarca îl va avea în calitate de deținătoare a președinției Consiliului Uniunii Europene, în a doua jumătate a anului 2025. De asemenea, premierul Dorin Recean a salutat angajamentul guvernului danez de a promova o agendă axată pe securitate, având ca prioritate conceptul „O Europă sigură”.

gov.md

Facebook/Marina Tauber Oficial

Procurorii cer 13 ani de închisoare pentru Tauber. Deputata nu se mai află în Moldova de 6 luni

Procurorii anticorupție cer 13 ani de închisoare pentru deputata Marina Tauber, acuzată de finanțarea ilegală a fostului Partid „Șor”. Aceștia solicită, totodată, anunțarea în căutare a parlamentarei, care a părăsit Republica Moldova acum aproximativ șase luni și nu a mai revenit.

Procuratura Anticorupție a cerut, inclusiv, ca Marinei Tauber să-i fie interzis dreptul de a ocupa funcții publice pentru o perioadă de cinci ani, precum și confiscarea a peste 200 de milioane de lei. Cererile au fost formulate în ședința de judecată din 11 iulie, în cadrul dezbaterilor judiciare. Pledoariile finale urmează să fie reluate pe 14 iulie.

Marina Tauber este cercetată pe cinci capete de acuzate – falsificarea rapoartelor privind finanțarea campaniei electorale și a partidului politic, acceptarea finanțării ilegale din partea unui grup criminal organizat, precum și amestecul în înfăptuirea justiției.

Deputata a părăsit Republica Moldova pe 7 ianuarie 2025, prin Aeroportul Chișinău, cu destinația Istanbul. Plecarea a avut loc chiar înaintea unei ședințe de judecată în dosarul respectiv. De atunci, Tauber nu s-a mai întors în țară. Ea se declară nevinovată și spune că dosarul în care este învinuită ar fi fost pornit la „comandă politică”.

Toate ședințele de judecată care o vizează se desfășoară în prezent în lipsa ei. În februarie, Parlamentul a decis să suspende plata salariilor și a indemnizațiilor, motivând absențele nemotivate ale parlamentarei de la activitatea legislativă.

Potrivit informațiilor disponibile, deputata se află, în prezent, în Rusia. Marina Tauber publică frecvent imagini în care apare alături de fugarul condamnat, Ilan Șor, la Moscova. Ultimul eveniment la care au apărut public împreună a avut loc pe 6 iulie, la Congresul Blocului „Victorie”.

Menționăm că numele Marinei Tauber apare pe mai multe liste internaționale de sancțiuni, inclusiv cea a Regatului Unit. De asemenea, Uniunea Europeană a prelungit recent sancțiunile aplicate unui grup de 16 persoane acuzate de tentative de destabilizare a Republicii Moldova – printre care se regăsesc atât Marina Tauber, cât și Ilan Șor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
IGSU

O echipă de pompieri moldoveni pleacă în Grecia pentru a ajuta la stingerea incendiilor

La începutul săptămânii viitoare, o echipă de pompieri din Republica Moldova va pleca în Grecia pentru a oferi sprijin autorităților elene în stingerea incendiilor forestiere. Informația a fost comunicată pe 11 iulie de reprezentanții Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU).

Reprezentanții IGSU au precizat că pompierii vor pleca pe 14 iulie. În aceeași zi, la ora 07:20, va avea loc o ceremonie de detașare a echipei, formată din pompieri specializați în combaterea terestră a incendiilor forestiere.

Inspectoratul a menționat că echipa din Republica Moldova va participa la o misiune de pre-poziționare, oferind sprijin autorităților elene în stingerea incendiilor forestiere.

Și în 2024, pompierii moldoveni au ajutat la stingerea incendiilor din Grecia. În iulie, anul trecut, fulgere puternice au declanșat două incendii pe insula Thassos, la doar o zi după ce pompierii reușiseră să aducă sub control alte incendii de vegetație izbucnite pe două insule grecești. Alături de echipe din România, Bulgaria, Polonia și Italia, pompierii moldoveni au ajuns în 2024 în orașul Nea Makri.

În seara zilei de 9 iulie 2025, un incendiu puternic a izbucnit în apropiere de portul de pe insula Thassos. Focul a pornit în nordul insulei, într-o zonă împădurită de deasupra plajei Glikadi, situată chiar vizavi de Keramoti — locul de unde turiștii iau feribotul pentru a ajunge pe insulă, relatează Hotnews. Presa elenă scria, în dimineața zilei de 10 iulie, că flăcările încă ardeau pe un teren accidentat și greu accesibil din Glikadi, iar un alt incendiu era activ în sud-est, spre populara stațiune de pe litoral Pachis și satul Rachoni.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: