Studio L/imagine simbol

(VIDEO) Câinii de la azilul din Căușeni riscă să moară. Voluntarii roagă agenții economici să nu arunce mâncarea expirată

Voluntarii de la azilul pentru câini din Căușeni au lansat un apel către agenții economici, pe care îi roagă să nu arunce produsele expirate, ci să le aducă pentru maidanezi. În prezent, acolo sunt găzduiți permanent 80 de câini fără stăpân, care cel mai des sunt hrăniți cu terci din cereale, se arată într-un reportaj publicat de postul de televiziune Studio-L.

Azilul pentru câini din Căușeni supraviețuiește doar din mila oamenilor. În lipsa unui sponsor, voluntarii care au grijă de maidanezi se plâng că o duc greu, iar cea mai mare problemă este aprovizionarea cu hrană. În prag de iarnă problemele se agravează, asta pentru că adăposturile nu se încălzesc, iar unii căței riscă să moară. Adăpostul ține astăzi 80 de câini, dintre care 10 căței. Voluntarii spun că animalele sunt hrănite zilnic cu crupe din cereale, livrate de unii agenți economici.

De doi ani și jumătate Svetlana Goncearova din Căușeni face parte din echipa de voluntari ai orașului care și-a propus să dea o mână de ajutor azilului pentru animale.

Acum aici sunt adăpostiți 80 de câini, iar de ei au grijă doar voluntarii. Dacă aceștia fac rost de hrană, atunci cățeii mănâncă, dacă nu, aceștia consumă terci din cereale fierte de un angajat al primăriei. Potrivit voluntarei, azilul de la Căușeni a fost construit ca un adăpost temporar pentru maidanezii pe care Primăria și-a luat angajamentul să ii sterilizeze, între timp numărul lor a crescut, iar azilul a devenit un loc permanent de adăpost.

Primarul orașului Căușeni spune că cheltuielile anuale de întreținere a azilului se ridică la 200 de mii de lei, bani care sunt alocați pentru arenda spațiului, hrană, medic veterinari și cheltuieli de sterilizare.  Voluntarii din Căușeni îndeamnă agenții economici care dețin magazine alimentare să nu arunce alimentele expirate ci să le aducă la aziil.

Azilul de câini din orașul Căușeni a fost înființat încă în anul 2017, după care în 2019 ia fost strămutată locația.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

VIDEO An record: 89 de absolvenți din Moldova au obținut nota maximă la examenele BAC-2025

Anul acesta, 89 de elevi moldoveni au obținut media generală maximă de 10 la examenele de bacalaureat — un record comparativ cu anul trecut, când numărul celor cu note maxime a fost de 57. Pe 4 iulie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a înmânat premii celor mai buni absolvenți, subliniind importanța reformelor în educație și perseverența tinerilor. Ministrul Educației, Dan Perciun, a îndemnat tinerii să-și continue studiile în universitățile din Moldova, în care au fost investite fonduri semnificative în ultimii ani. Absolvenții au povestit despre pregătirile pentru examene și și-au împărtășit planurile de viitor — de la studii în străinătate până la revenirea acasă și implicarea în dezvoltarea țării.

Precizăm că, la sesiunea de Bacalaureat, au fost admiși în total 17.971 de candidați. În urma examinării contestațiilor, rata totală de promovare a crescut cu 0,32 puncte procentuale, ajungând la 72,68 la sută. Aceasta este mai mare decât cea înregistrată anul trecut în aceeași etapă – 69,68%. Amintim că, în perioada 14–21 iulie, va avea loc sesiunea suplimentară a examenului național de Bacalaureat.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: