VIDEO Curg amenzile la Bălți. Încă 4 tineri au fost sancționați pentru că au încălcat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului
Full Article 2 minutes read

VIDEO Curg amenzile la Bălți. Încă 4 tineri au fost sancționați pentru că au încălcat măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului

Încă patru tineri din Bălți au fost amendați cu câte 22 de mii de lei pentru că nu au respectat măsurile de prevenire a coronavirusului de tip nou. Sancțiunile au fost aplicate ieri seara, de către angajații Regimentului de Patrulare Nord, după ce tinerii au fost observați în preajma unei bănci, scrie Nord News.

Totul s-a întâmplat după ce un grup format din șapte persoane, printre care trei minori, s-au adunat pe o bancă din apropierea Maternității din Bălți.

Intervenția poliției a fost solicitată de către locatarii din preajmă, care s-au plâns oamenilor legii de faptul că, mai mulți tineri încalcă regulile impuse de autorități.

Amintim că, acum două zile, șase tineri din Bălți au fost amendați cu câte 22 de mii de lei pentru că nu au respectat regimul impus de Comisia pentru Situații Excepționale. Aceștia au fost observați de polițiști consumând bere într-o curte de bloc de pe strada Alexandru cel Bun din oraș. Suma amenzilor ajunge la 132 de mii de lei.

Pe 17 martie, în Republica Moldova a fost decretată stare de urgență. Din 27 martie, persoanele care ies în stradă trebuie să dețină un act de identitate. În locurile publice este interzisă aflarea grupurilor mai mari de trei persoane. Excepție fac membrii familiei de gradul I și II. De asemenea, este interzisă aflarea în parcuri, păduri, terenuri de sport și de joacă. Respectarea măsurilor este monitorizată de polițiști și militari.

De asemenea, din 16 martie, în țara noastră sunt aplicate amenzi pentru nerespectarea măsurilor de carantină. Persoanele fizice care comit acest lucru riscă amenzi între 22,5 mii de lei și 25 mii de lei. Pentru persoanele juridice, amenzile se încadrează între 50 și 75 mii de lei.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: