UPDATE Dodon susține că procurorii cer plasarea sa în arest la domiciliu: „Vor să îmi facă un cadou de ziua mea”
Full Article 2 minutes read

UPDATE Dodon susține că procurorii cer plasarea sa în arest la domiciliu: „Vor să îmi facă un cadou de ziua mea”

Fostul președinte Igor Dodon crede că mâine, de ziua sa, va fi plasat din nou în arest la domiciliu. El spune că măsura va fi luată pentru ca el să nu poate ieși din casă. 

„Astăzi este o nouă ședință la Curtea Supremă de Justiție, sunt câteva subiecte importante care urmează a fi discutate. Primul probabil va fi solicitarea procurorilor de a mă trece în arest la domiciliu”, a declarat Dodon.

Ulterior, el a adăugat: „Știți, procurorii de ziua Maiei Sandu au venit cu percheziții la mine acasă și probabil vor să-mi facă un cadou pentru ziua mea de naștere, pentru că mâine e ziua mea de naștere, o să mă treacă la domiciliu ca să nu pot ieși din casă”.

UPDATE: Curtea Supremă de Justiție a respins cererea procurorilor, care au cerut plasarea lui Igor Dodon în arest la domiciliu. Astfel, fostul președinte rămâne în libertate.

Motivul solicitării de a-l plasa pe Dodon în arest la domiciliu a fost certificatul emis de medicul de familie pentru fiul fostului președinte. Procurorii consideră că Dodon a încercat să părăsească țara.

Amintim că pe 24 mai 2022, procurorii anticorupție, ofițerii Centrului Național Anticorupție și cei ai Serviciului de Informații și Securitate au inițiat percheziții acasă la ex-președintele R. Moldova Igor Dodon.

Igor Dodon figurează într-un dosar penal în care este învinuit de îmbogățire ilicită, corupere pasivă, trădare de patrie și acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminală. Asta după ce în mai 2020 deputatul Iurie Reniță a publicat un video în care se vede cum Igor Dodon primește o pungă neagră de la fostul politician Vlad Plahotniuc.

Pe 27 iunie, Procuratura Generală a anunțat că fostul președinte al Republicii Moldova Igor Dodon s-a ales cu încă un dosar. Acestuia i-a fost înaintată învinuirea în săvârșirea infracțiunii de depășire a atribuțiilor de serviciu, în cadrul dosarului penal denumit „Energocom”.

Fostul șef de stat pledează nevinovat.

Iar pe 3 februarie 2023, Procuratura Anticorupție anunța că Igor și Galina Dodon, dar și un medic sunt vizați într-un nou dosar penal. Procurorii au dispus recunoașterea și audierea în calitate de bănuiți a ex-președintelui Republicii Moldova Igor Dodon, soției acestuia și medicului „care a confecționat documentul medical fals” pentru fiul său.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: