VIDEO „Fără mobilizare!”: Zeci de femei, reținute în Rusia, după ce au protestat împotriva mobilizării anunțate de Putin
Full Article 2 minutes read

VIDEO „Fără mobilizare!”: Zeci de femei, reținute în Rusia, după ce au protestat împotriva mobilizării anunțate de Putin

Protestele împotriva războiului din Ucraina și a mobilizării forțate, anunțate de președintele rus Vladimir Putin, continuă în orașele rusești. Zeci de femei au manifestat azi în mai multe orașe din Tuva, Federația Rusă, multe dintre ele fiind reținute, anunță canalele rusești de Telegram.   

Potrivit Radio Svoboda, un miting al femeilor împotriva mobilizării a avut loc în astăzi în Piața Arata din Kîzîl, oraș din Tuva. Mulțimea a scandat „Fără mobilizare”, Acțiunea a fost întreruptă de poliție la cinci minute de la startul evenimentului. „Erau mai mulți angajați decât protestatari”, a spus unul dintre manifestanți. Potrivit sursei citate, poliția ar fi reținut aproximativ 20 de manifestanți. Într-un videoclip postat de Radio Svoboda pe canalul său de Telegram se observă trei polițiști care iau cu forța o femeie, care era gata să părăsească ea însăși piața. Conform sursei, în secție, deținuților li se transcriu datele și li se cere să dea amprente.

„Femeile de la acțiune sunt reținute de poliție, unele sunt târâte pe pământ. Inclusiv, o mamă cu un copil în cărucior a fost reținută”, anunță Novaia Gazeta.

Între timp, birourile militare de înmatriculare și înrolare din Tuva au raportat despre „îndeplinirea cotei” de mobilizare. TASS, citând autoritățile din regiune, raportează mobilizarea a 700 de persoane.

Amintim că președintele rus Vladimir Putin a anunțat în dimineața zilei de 21 septembrie mobilizare parțială în Rusia. Astfel, potrivit oficialilor ruși, circa 300 de mii de ruși ar urma să fie chemați la arme pentru a lupta în Ucraina. Anunțul lui Putin a stârnit o adevărată panică în rândul cetățenilor Federației Ruse. La doar câteva ore de la anunț, cursele avia către țările europene care le permit accesul au fost epuizate pentru câteva zile înainte, mii de oameni au semnat o petiție prin care au cerut abrogarea legii semnate de Putin, iar alte mii au ieșit în stradă, de unde au protestat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: