VIDEO Livra droguri deținuților în chiloți. Ex-angajat al penitenciarului din Bălți ajunge în fața judecătorilor
Full Article 2 minutes read

VIDEO Livra droguri deținuților în chiloți. Ex-angajat al penitenciarului din Bălți ajunge în fața judecătorilor

Un fost supraveghetor din penitenciarului nr. 11 din municipiul Bălți, care ar fi livrat droguri deținuților în lenjerie intimă, va compărea în fața magistraților. Se întâmplă după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), oficiul „Nord,” a trimis în judecată dosarul în care figurează bărbatul și alți doi presupuși complici ai săi – un deținut și un fost deținut.

Potrivit PCCOCS, faptele ar fi avut loc în martie 2023, atunci când funcționarul învinuit, angajat al Administrației Naționale a Penitenciarelor cu perspectiva pensionării peste câteva luni, ar fi urmat să-i aducă 25 de comprimate psihotrope unui deținut, condamnat la 7 ani închisoare pentru trafic de droguri și furt, din același penitenciar în care el lucra.

Oamenii legii susțin că acesta le-ar fi primit de la un fost deținut care își ispășise pedeapsa cu închisoarea pentru 1 an, pentru circulația drogurilor în scop personal. (Nr. red: În prezent, fostul deținut figurează și el în dosar. Acesta urmează să compară în fața magistraților împreună cu deținutul care comandase drogurile”.

Totuși, potrivit PCCOCS, atunci când și-ar fi pus planul în aplicare și chiar ar fi ascuns în lenjeria intimă 25 de comprimate psihotrope, ca să nu fie detectate, acesta a fost supus verificărilor minuțioase de către colegii săi. Controlul a avut loc chiar în incinta penitenciarului, la intrare în zona în care sunt deținuți condamnații. Procurorii susțin că în celula în care era deținut condamnatul căruia fostul angajat urma să-i livreze drogurile, oamenii legii au ridicat un alt obiect interzis – telefonul mobil folosit la comunicarea ilegală cu persoanele din exteriorul penitenciarului.

„Astfel, toți trei învinuiți care au acționat ca și grup criminal organizat au fost trimiși pe banca acuzaților de procurorii PCCOCS, urmând ca Judecătoria Bălți să se pronunțe, timp în care persoanele beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii” – anunță PCCOCS.

Conform Codului penal, pentru încercarea de a transmite drogurile în penitenciar cei trei riscă o amendă de până la 5.000 lei sau pedeapsa cu închisoarea de până la 5 ani, iar pentru încercarea de punere în circulație a drogurilor, fostul angajat al penitenciarului riscă până la 10 ani închisoare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: