VIDEO Maia Sandu consideră că Guvernul trebuie să înlăture corupția din procesul adopției: „Cred că este o problemă”
Full Article 2 minutes read

VIDEO Maia Sandu consideră că Guvernul trebuie să înlăture corupția din procesul adopției: „Cred că este o problemă”

Președinta țării Maia Sandu consideră că în domeniul adopției copiilor există anumite posibilități de corupție, pe care ar trebui să le înlăture noul guvern. Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu publicat pe 2 ianuarie.

Maia Sandu a remarcat că, în urma interviului din decembrie 2019, s-au făcut speculații pe tema declarației sale, potrivit căreia, a luat în considerare posibilitatea adopției unui copil. „Cei care sunt prost intenționați folosesc asemenea teme sensibile pentru ca să promoveze falsuri, ca să promoveze lucrurile dintr-o perspectivă mai puțin plăcută”, a declarat șefa statului.

Președinta țării consideră că noul Executiv trebuie să soluționeze inclusiv problemele cu care se confruntă persoanele care își doresc să înfieze copii, însă se ciocnesc de o procedură anevoioasă.

„Nu pot să spun dacă în ultimii doi ani s-a schimbat ceva spre bine, pentru că nu m-am mai documentat, am făcut alte lucruri. Am spus atunci ceea ce au remarcat și oamenii care au studiat problema. Sper că între timp lucrurile s-au îmbunătățit. Și dacă nu, avem un nou ministru, un nou guvern care ar trebui inclusiv în această problemă să facă ordine”, a declarat președinta țării.

Șefa statului a spus că nu a discutat deocamdată cu Executivul despre acest subiect, însă o va face pe viitor.

„Nu am ajuns să discutăm acest subiect concret, însă cred că este o problemă și o să îi întreb care este planul lor și dacă au făcut o analiză despre cum pot fi reduse aceste impedimente și aceste posibilități de corupție, care există în mecanismul actual”, a adăugat aceasta.

Maia Sandu a mai spus că, în trecut a luat în calcul posibilitatea adopției, însă doar la etapa de analiză: „Doar am analizat care sunt etapele prin care trebuie să treci. Asta a fost tot ce am făcut”.

Președinta țării a mai spus că, în prezent, nu ar avea timpul necesar pentru a adopta un copil: „Trebuie să mă descurc aici, sunt responsabilități enorme și nu îmi pot asuma, la această etapă, o responsabilitate enormă, care presupune timp și atenție, pentru că aici am multe de făcut și nu le văd compatibile”.

Întrebată dacă planifică să facă acest lucru ulterior, șefa statului a răspuns că nu știe.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: