(VIDEO) Marin Pavlescu, tânărul care ar fi fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a dat în judecată Ministerul Apărării
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Marin Pavlescu, tânărul care ar fi fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a dat în judecată Ministerul Apărării

Militarul Marin Pavlescu, care a refuzat să revină după un scurt concediu în unitatea militară pe motiv că a fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale, a atacat în judecată Ministerul Apărării și Brigada nr. 2. Tânărul își dorește ca instituția „să răspundă pentru ce i-au făcut”.

„Consiliul Nediscriminare le-a recomandat să-ți ceară scuze, măcar și în scris, dacă li-i rușine sa-și ceară scuze în persoană sau nu se pot hotărâ cine să vină la mine. Dar ei nici asta nu au facut. E okey, pot sa mai aștept”, a scris Marin Pavlescu pe facebook.

Tânărul susține că avocatul său și-a apărat pe 8 februarie dreptul de a avea ședința de judecată publică și a făcut primele declarații în susținerea cererii depuse pentru încasarea prejudiciului moral.

***
Amintim că pe 11 noiembrie 2021, Ministerul de Interne a inițiat o anchetă internă pentru a elucida toate circumstanțele cazului făcut public de militarul în termen Marin Pavlescu. Acesta a anunțat public că este homosexual și că nu se va întoarce în armată, întrucât ar fi fost supus umilințelor și ar fi fost agresat fizic.

Întrebați de NM dacă Pavlescu va fi cercetat penal pentru dezertare, reprezentanții Ministerului au precizat: „Subiectul este examinat de juriști”.

Ulterior, pe marginea acestui caz Ministerul Apărării a inițiat o anchetă internă. Rezultatele acesteia  arată că „nu au fost constatate intimidări, înjosiri și acțiuni discriminatorii pe motiv că acesta ar fi homosexual”. În același timp, Ministerul Apărării a anunțat că va sesiza Procuratura Generală, întrucât soldatul ar avea legături sexuale cu un minor. Avocata lui Marin Pavlescu și reprezentanții GENDERDOC-M, care apără drepturile comunității LGBT în Moldova, s-au arătat indignați de concluzia Ministerului Apărării.

Procuratura municipiului Chișinău, sediul Buiucani, a refuzat pornirea urmăririi penale pe presupuse fapte de dezertare în cazul militarului Marin Pavlescu, care a refuzat să revină după un scurt concediu în unitatea militară pe motiv că a fost hărțuit din cauza orientării sale sexuale.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: