VIDEO Miting în Ekaterinburg în sprijinul fostului edil, Evghenii Roizman. Participanții au fost reținuți
Full Article 2 minutes read

VIDEO Miting în Ekaterinburg în sprijinul fostului edil, Evghenii Roizman. Participanții au fost reținuți

Miercuri, 24 august, în piața principală din Ekaterinburg a avut loc un miting în sprijinul fostului primar al orașului, Evghenii Roizman, şi împotriva arestării acestuia. Potrivit Radio Svoboda, participanții la acțiune au fost reținuți, în ciuda faptului că au ales forma „protestului tăcut”, adică s-au adunat fără afișe și sloganuri. Alte două persoane au fost reținute la Moscova, pentru un pichet cu afiș în sprijinul lui Roizman.

Ediția „Aktivatika” scrie că aproximativ 30 de persoane au participat protestul din centrul orașului Ekaterinburg, fără a număra reprezentanții presei. Majoritatea participanților sunt persoane pe care Roizman i-a ajutat personal în cadrul activităților sale sociale.

Amintim că fostul primar al orașului rusesc Ekaterinburg, Evghenii Roizman, a fost reținut într-un dosar penal deschis pentru discreditarea Forțelor Armate Ruse. Potrivit presei rusești, fostul edil riscă până la cinci ani de închisoare.

Precizăm că Evghenii Roizman, aflându-se în Rusia, a criticat autoritățile rusești pentru războiul din Ucraina. Pe 25 mai curent, fostul primar a fost amendat cu 85 de mii de ruble pentru lipsă de respect față de autorități. Motivul a fost o captură de ecran cu comentariul său sub o frază a ministrului rus de Externe Serghei Lavrov.

Anterior, Roizman, cunoscut și pentru comentariile ascuțite pe rețelele de socializare, a primit trei amenzi maxime pentru discreditarea armatei ruse. La sfârșitul lui martie, el a fost amendat cu 100 de mii de ruble pentru declarații, pe Twitter și YouTube, împotriva războiului. La începutul lunii aprilie, fostul primar a fost amendat cu alți 50 de mii pentru o postare pe Telegram.

De menționat că recent, Evghenii Roizman a oferit un interviu jurnalistei din Rusia Katerina Gordeeva, publicat pe 16 august.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: