(VIDEO) „Parcă a avut o presimțire”. Tatăl lui Valerian, ciclistul-campion, a povestit cum și-a înmormântat trei din patru copii
Full Article 4 minutes read

(VIDEO) „Parcă a avut o presimțire”. Tatăl lui Valerian, ciclistul-campion, a povestit cum și-a înmormântat trei din patru copii

Alexandru Coșcodan, tatăl campionului la ciclism ucis lângă Stăuceni, a făcut declarații cutremurătoare în cadrul unui interviu pentru Dorin Galben despre momentul când și-a văzut ultima dată fiul în viață. Totodată, bărbatul a relatat mai multe detalii despre accidentul, care i-a răpit viața copilului său. Acesta a dezvăluit din ce motiv Valerian purta un alt nume de familie, a povestit că în ziua tragediei a plecat la Cricova la cererea antrenorului său și că este al treilea copil pe care cuplul Coșcodan îl înmormântează.

Bărbatul mărturisește că Valerian a primit un alt nume de familie, la fel ca și sora sa mai mică, pentru a scăpa de un blestem.

„Împreună cu soția am mai avut alți doi copii: pe Maria, care s-a născut în 2002 și a stat țintuită la pat timp de 18 ani. Nu a rezistat, avea o boală grea și a decedat în 2020. În 2016 s-a născut un băiețel, Ciprian, dar peste o lună a decedat. La o lună de zile a decedat de minengită fulminentă. Am pierdut un copil practic sănătos.

Am mers foarte des pe la mănăstiri. Ne temeam de blestemul părinților. Tatăl meu ne-a blestemat, a spus să murim noi și toți copiii noștri. Blestemul părinților risipește casa”, a povestit tatăl lui Valerian. Acesta a adăugat că nemulțumirea tatălui venea de la faptul că femeia pe care a ales-o să îi fie soție este un pic mai înaltă și cu un an mai în vârstă.

Alexandru Coșcodan spune că fiul său și-ar fi presimțit moartea.

„Zilele de înainte de tragedie mi s-au întipărit pe toată viața. Prima dată în viață mi-a spus că nu-l atrage ciclismul. Parcă copilul presimțea ceva, îmi spunea că nu-l atrage să iasă afară. Vroia să prelungească antrenamentele în incinta școliii. Asta a fost cu două săptămâni înainte de incident. În ultima săptămână, ne întâlnea în prag, ne cuprindea strâns și ne săruta”, a relatat bărbatul.

Alexandru își amintește că în ziua accidentului, în timp ce își aducea fiica mai mică de la școală, l-a văzut pe Valerian cu David cum plecau la antrenament, fiind ultima dată când l-a văzut viu. Antrenorul i-ar fi trimis la Cricova, ca să își ajute un coleg.

„David, aflându-se pe patul de spital, a povestit că cum au intrat pe teritoriul școlii, antrenorul le-a spus să se echipeze și să-i ducă unui coleg de al lor o roată de rezervă la Cricova. Băiatul era înafara orelor de antrenament. În mod normal antrenorul ar fi trebuit să meargă. Nu-mi pot explica de ce a procedat așa. Antrenorul a negat faptul că știa unde au plecat copiii. La locul accidentului însă au fost găsite cinci roți și polițistul a înțeles logica”, a mărturisit tatăl lui Valerian.

Celălalt băiat, care a rămas în viață, a fost și el grav accidentat. Era cel mai bun prieten a lui Valerian și erau de nedespărțit: „Ne îngrijorăm de soarta lui David. Ținem legătura cu mămica și tăticul lui. David datorită lui Valerian a mers la ciclism, deși avea și altă ocupație. Este dansator în cadrul clubului sportiv Codreanca. Mereu erau împreună”.

Totodată, tatăl lui Valerian susține că șoferul ar fi încercat să fugă de la locul faptei, dar accesul i-ar fi fost blocat de alți participanți la trafic.

Amintim că, pe 21 februarie doi bicicliști au fost tamponați de un automobil în apropierea localității Stăuceni. Unul dintre ei, care era campion al Republicii Moldova, a decedat.

Tatăl copilului decedat a publicat mai multe imagini cu impactul. Ulterior, el a anunțat despre moartea fiului său, Valerian.

David Melnic, unul dintre cei doi bicicliști care au fost tamponați pe 21 februarie de un automobil în apropierea localității Stăuceni, se simte mai bine. Băiatul s-a ales cu mai multe traume, printre care comoție, contuzie la mai multe organe și fractură la claviculă. Mama adolescentului mărturisește că vestea despre decesul prietenului său l-a distrus.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: