VIDEO Războiul din Ucraina, parodiat în România: oamenii s-au costumat în soldați ruși și au defilat cu litera „Z” pe mașini
Full Article 2 minutes read

VIDEO Războiul din Ucraina, parodiat în România: oamenii s-au costumat în soldați ruși și au defilat cu litera „Z” pe mașini

Poliţiştii din județul Bacău au deschis un dosar penal în care fac cercetări după ce, în cadrul unei parade, mai multe persoane s-au costumat în soldaţi ruşi şi au defilat cu autovehicule imitând pe cele militare, având inscripţionată litera „Z”.

„Poliţiştii băcăuani s-au sesizat din oficiu cu privire la imaginile video apărute în spaţiul public şi au demarat verificări pentru a stabili cu exactitate situaţia de fapt, iar în funcţie de rezultat se vor lua măsurile legale ce se impun”, au declarat polițiștii, relatează digi24.ro.

În imaginile apărute în spaţiul online şi care au stârnit comentarii negative, mascaţii din comuna Berzunţi, județul Bacău, apar îmbrăcaţi în soldaţi ruşi și defilează cu autovehicule militare dotate cu rachete şi inscripţionate cu litera „Z”.

„Mesajele transmise de reprezentanţii mascaţilor din Berzunţi îndeamnă la violenţe şi chiar la viol. În fiecare an, în localitatea băcăuană Berzunţi are loc o paradă a mascaţilor care abordează diverse teme”, comunică publicația din România.

Litera „Z” de culoare albă este un simbol imprimat pe tehnica militară rusă, implicată în războiul din Ucraina. Potrivit uneia dintre versiuni, aceasta înseamnă „Za pobedu” (Pentru victorie). Mai multe detalii puteți citi AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: