VIDEO „Sărmăluța o vom face în forma unui croissant”. Imagini din bucătăria Castelului Mimi, unde sunt așteptați 50 de președinți și prim-miniștri
Full Article 3 minutes read

VIDEO „Sărmăluța o vom face în forma unui croissant”. Imagini din bucătăria Castelului Mimi, unde sunt așteptați 50 de președinți și prim-miniștri

Organizatorii Summitului Comunității Politice Europene au publicat imagini din bucătăria evenimentului. Se menționează că meniul pentru cei 50 de președinți și prim-miniștri, așteptați la Bulboaca, a fost testat de critici culinari și elaborat acum o lună și jumătate. 

Organizatorii au precizat că meniul a fost testat de critici culinari profesioniști.

Cu o experiență vastă de muncă și implicare în evenimente internaționale din țări precum Danemarca și România, cheful Alex Petrican a făcut echipă cu Vadim Surachii, bucătarul șef de la Castel Mimi – un cunoscător desăvârșit al tradițiilor culinare locale. Inspirația lor au transmis-o și zecilor de colegi, alături de care muncesc cot la cot pentru a-i servi pe oaspeți cu bucate delicioase”, se arată într-o declarație a organizatorilor.

Vadim Surachii, bucătar șef la Castel Mimi, a declarat că „meniul a fost elaborat acum o lună și jumătate”.

În procesul elaborării am avut degustări, am schimbat, am adăugat, în funcție de persoane și preferințele fiecăruia. (…) Este ceva nou pentru noi și pentru colegii din România, lucrăm ca două popoare care au același grai”, a menționat bucătarul șef.

Alex Petricean, bucătar din România, a spus că prin meniul abordat se va încerca de a povesti „despre ce se întâmplă în Republica Moldova și România, din punct de vedere gustativ, pentru că suntem frați și avem atât de multe obiceiuri în comun”.

De exemplu, ca să dăm mai multă valoare sărmăluței, o vom face în forma unui croissant. Pe partea de garnitură vom avea morcov și țelină, care vor avea forma Coloanei infinitului a lui Constantin Brâncuși. Este un preparat pe care în fiecare an încercăm să-l gătim în momentul comemorării lui Brâncuși și ne-am gândit că va fi un moment frumos să-l expunem în fața unor oameni atât de importanți”, a comunicat bucătarul.

Summitul Comunității Politice Europene din 1 iunie va avea loc la Bulboaca, raionul Anenii Noi, și va fi găzduit de complexul vitivinicol Castel Mimi. Mămăligă cu brânză, colțunași din dovleac și tradiționala babă neagră sunt câteva din bucatele pe care le vor mânca liderii europeni, întruniți pe 1 iunie la complexul vitivinicol Castel Mimi.

49 de oficialii europeni, printre ei președinți, prim-miniștri și conducători ai UE, și-au confirmat prezența la eveniment. Printre aceștia se numără președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Turciei, Recep Erdogan, precum și cel al României – Klaus Iohannis.

Ce ține de probabilitatea unei vizite a președintelui ucrainean în Moldova, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a declarat pe 30 mai că informația va fi cunoscută de public în ziua summitului.

Pe 31 mai, în Republica Moldova, vor ajunge președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, președintele Consiliului European Charles Michel, șeful diplomației europene Josep Borrell, prim-miniștri ai Belgiei, Portugaliei, Georgiei, dar și alți oficiali.

Pe 1 iunie, începând cu ora 10, președinta Maia Sandu va întâmpina delegațiile care vor veni la Bulboaca. Ceremonia va dura aproximativ două ore. Pe 31 mai, purtătorul de cuvânt al Guvernului Daniel Vodă a oferit mai multe detalii cu privire la programul Summitului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: