(VIDEO) Spînu, după ce „penalul” Rizea l-a întrebat când își dă demisia: „Când tu vei ajunge în pușcărie în România”
Full Article 3 minutes read

(VIDEO) Spînu, după ce „penalul” Rizea l-a întrebat când își dă demisia: „Când tu vei ajunge în pușcărie în România”

Ex-deputatul român Cristian Rizea, condamnat în țara vecină la închisoare pentru trafic de influență, a avut astăzi, 5 decembrie, un schimb de replici cu ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Totul s-a întâmplat în cadrul unui briefing de presă, unde Rizea s-a prezintat în calitate de jurnalist și a încercat să confirme așa zisele informații obținute de la sursele sale. 

„Și ultimul jurnalist, dar nu cel din urmă domnul Spînu. Vreau să ne spune-ți dacă este adevărat, sursele mele dau această informație, că înainte să faceți acest acord cu Tiraspolul, ați avut o convorbire telefonică cu Alexei Miller, șeful Gazprom”, a întrebat Rizea.

Vicepremierul însă i-a reproșat că acesta nu este jurnalist. Ulterior, schimbul de replici a continuat în spatele camerelor de luat vederi.

„Demisia când v-o dați?”, a întrebat Rizea.

„Când tu vei ajunge în pușcărie în România”, i-a răspuns Spînu.

Cristian Rizea a fost condamnat definitiv în România pentru trafic de influență la 4 ani și 8 luni de închisoare cu executare. Acesta, însă, fugise din România cu două luni înainte de anunțarea sentinței, în ianuarie 2019 și s-a mutat în Republica Moldova.

Cine este Cristian Rizea?

Fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat decretul prin care i-a retras cetățenia moldovenească lui Cristian Rizea. Acesta a fost reţinut în Republica Moldova pe 3 noiembrie 2020. Rizea era bănuit că ar fi comis ilegalităţi de natură penală atunci când a obţinut cetăţenia moldovenească. Mai exact, ar fi făcut declaraţii false în procesul de dobândire a cetăţeniei. În mai, Cristian Rizea a fost eliberat din arest de autoritățile moldovenești, deoarece a expirat termenul maxim de zile până la care o persoană poate fi reținută în Republica Moldova până să fie extrădată.

Politicianul a decis să participe la alegerile locale din Bălți din partea Partidului NOI, condus de Vladimir Dashi, însă Consiliul Electoral de Circumscripție a refuzat să-l înscrie. Ulterior, Rizea a anunțat că va candida la funcția de primar de Chișinău. Acesta a înființat site-ul Realitatea din Moldova și un canal de YouTube, unde sunt publicate informații compromițătoare despre persoane publice din R. Moldova și România. Mai mulți dintre cei vizați au anunțat că îl vor acționa în judecată pentru defăimare.

În luna iulie, Rizea a depus o cerere cu privire la înființarea postului de televiziune Realitatea Moldova, însă Consiliul Audiovizualului i-a respins cererea.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: