VIDEO „Toți imediat în adăposturi!”. O nouă alertă aeriană falsă în regiunea transnistreană
Full Article 1 minutes read

VIDEO „Toți imediat în adăposturi!”. O nouă alertă aeriană falsă în regiunea transnistreană

La mai multe posturi TV și radio din Rusia a fost difuzat, pentru câteva secunde, un mesaj prin care oamenii erau îndemnați să se adăpostească, din cauza unei alerte de raid antiaerian. Mesajul a fost difuzat și în regiunea transnistreană, care retransmite posturile respective. 

„Urmare a atacurilor cibernetice, posturile de radio și TV au difuzat informații despre o alertă de raid aerian. Această informație este falsă și nu corespunde realității”, au precizat autoritățile de la Moscova, relatează interfax.ru.

Și în regiunea transnistreană a fost auzit mesajul, potrivit presei din regiune. „Toți imediat în adăposturi!”, a fost mesajul hackerilor.

Amintim că o situație similară a avut loc la sfârșitul lunii februarie 2023, atunci când în Rusia posturile de radio „Șanson” și „Dorojnoe” au fost sparte. În loc de muzică, radioascultătorii au auzit sunetul unei sirene și o voce care avertiza despre alertă de raid aerian. De menționat că ambele posturi sunt retransmise și în regiunea transnistreană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: