VIDEO Zelenski a vizitat Catedra Schimbarea la față din Odesa, distrusă săptămâna trecută
Full Article 2 minutes read

VIDEO Zelenski a vizitat Catedra Schimbarea la față din Odesa, distrusă săptămâna trecută

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a vizitat Catedrala „Schimbarea la față” din Odesa, avariată în urma unui atac cu rachete de săptămâna trecută. 

Potrivit administrației lui Zelenski, „președintele a fost informat că acum specialiștii ar trebui să stabilească posibilitatea refacerii structurii”. Se menționează că la lucrări sunt pregătiți să ia parte parteneri externi ai Ucrainei, scrie BBC.

Joi Zelenski a efectuat o vizită în regiunile Dnepropetrovsk, Nikolaev și Odesa.

Catedrala Preobrajenskaia (Schimbarea la față) – cea mai mare biserică ortodoxă din Odesa – a fost distrusă în noaptea de 23 iulie. Atunci, autoritățile ucrainene au anunțat că trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odesei. O persoană a murit și alte 19 au fost rănite, inclusiv patru copii. Totodată, 25 de monumente arhitecturale au fost avariate în centrul Odesei, în urma atacului cu rachete din noaptea de 23 iulie.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că „nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc” și că ucrainenii „vor trece peste aceasta” și „vor aduce pacea înapoi”. „Ca întotdeauna, răul pierde. Și obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți acest răspuns”, a menționat Zelenski.

Moscova a confirmat atacul de la Odesa, nu și asupra Catedralei „Schimbarea la față”. Potrivit Ministerului rus al Apărării, au dus la distrugerea catedralei acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: