Telegram/Олег Кіпер/Одеська ОДА

FOTO 25 de monumente arhitecturale din Odesa, avariate: „Tot ce marii arhitecți au creat, acum este distrus”

25 de monumente arhitecturale au fost avariate în centrul Odesei, în urma atacului cu rachete din noaptea de 23 iulie. Datele au fost comunicate de șeful administrației militare a regiunii Odessa Oleg Kiper. 

Potrivit oficialului ucrainean, bombardamentele rusești au afectat clădiri din secolele XIX-XX printre care: casa Cijevici, casa lui Papudova, casa lui Zabludovski, casa lui Gagarin, casa lui Ianuș, casa lui Jdanova, casa lui Russell del Turco, casa lui Massa, conacul lui Manuk-Bey, casa lui Kovalevski, casa lui Porro și casa lui Mașevski. 

„Rușii și-au îndreptat în mod intenționat rachetele spre centrul istoric al Odesei, protejat de UNESCO! Tot ceea ce marii arhitecți au creat, acum este distrus de nenorociți cinici”, a menționat Kiper pe Telegram, atașând și unele imagini.

Telegram/Олег Кіпер/Одеська ОДА
Telegram/Олег Кіпер/Одеська ОДА
Telegram/Олег Кіпер/Одеська ОДА
Telegram/Олег Кіпер/Одеська ОДА

Autoritățile ucrainene au anunțat că în noaptea de 23 iulie, trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra Odesei. Opersoană a murit și alte 19 au fost rănite, inclusiv patru copii. Totodată a fost distrusă Catedrala Preobrajenskaia (Schimbarea la față) – cea mai mare biserică ortodoxă din Odesa.

Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a declarat că „nu poate exista nicio justificare pentru răul rusesc” și că ucrainenii „vor trece peste aceasta” și „vor aduce pacea înapoi”. „Ca întotdeauna, răul pierde. Și obligatoriu va fi un răspuns teroriștilor ruși pentru Odesa. Ei vor simți acest răspuns”, a menționat Zelenski.

Moscova a confirmat atacul de la Odesa, nu și asupra Catedralei „Schimbarea la față”. Potrivit Ministerului rus al Apărării, au dus la distrugerea catedralei acțiunile Forțelor Armate ale Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: