„Votați, să fie ștampila”. Mesajul lui Dodon pentru moldovenii din Rusia care așteaptă amnistia migrațională (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

„Votați, să fie ștampila”. Mesajul lui Dodon pentru moldovenii din Rusia care așteaptă amnistia migrațională (VIDEO)

Președintele în exercițiu Igor Dodon susține că, dacă după 15 noiembrie, va obține al doilea mandat, va iniția a doua etapă a amnistiei migranților moldoveni care lucrează în Rusia. Candidatul la prezidențiale a înaintat, însă, și o condiție. În cadrul ediției „Igor Dodon răspunde” din 6 noiembrie, acesta a declarat că, în opinia sa, beneficiari trebuie să fie, în primul rând, cei care au participat la alegeri.

„Vă promit că, în calitate de președinte, la începutul următorului an, voi asigura o nouă amnistie. Dar în același timp, vă spun că, în primul rând, de amnistie trebuie să beneficieze cei care au ștampila că au votat în cadrul alegerilor. Sunt cetățeni activi – trebuie ajutați. Ei au grijă de ceea ce se întâmplă în țară. De aceea: votați, să fie ștampila, iar noi ne vom strădui ca, în primul rând, pentru aceștia să fie amnistierea migrațională, mă refer la cei care lucrează în Rusia”, a declarat Igor Dodon.

Candidatul susținut de PSRM a amintit că în Federația Rusă sunt stabiliți „sute de mii de cetățeni”.

„De ce nu au ieșit la alegeri? Ce așteptăm? Ca la putere să vină un președinte împotriva Rusiei, care să strige „valiza, gara, Rusia”? Sau care va numi Rusia agresor. Clar lucru că nu va fi nicio amnistiere în acest caz”, a mai declarat Dodon.

De menționat că, în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8, Igor Dodon a declarat că Maia Sandu a ar fi spus în cadrul unui interviu pentru portalul Gordon că „Rusia este un stat agresor”, lucru care nu este adevărat.

***

Potrivit datelor Comisiei Electorale Centrale, în cadrul alegerilor prezidențiale din turul I de scrutin, la secțiile de votare din Federația Rusă s-au prezentat 5 603 de alegători, cetățeni ai R. Moldova, iar numărul de voturi valabil exprimate a fost de 5 573. Peste jumătate dintre voturi au fost în susținerea lui Renato Usatîi (2413). Pentru Igor Dodon au votat 2292 de moldoveni din Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: