chisinau.md

„Vrea să ne bage în datorii”. Ruslan Codreanu, despre intenția Primăriei Chișinău de a achiziționa 100 de autobuze noi

Fostul primar interimar al capitalei, Ruslan Codreanu a afirmat că Ion Ceban vrea să bage municipiul Chișinău în datorii. Declarația vine după ce edilul capitalei a anunțat că primăria plănifică achiziționarea unui număr de 100 de autobuze noi din Belarus.

„Se tot auzea că vrea să aducă 100 de autobuze și eu mă întrebam din ce bani dacă au bugetat doar 30 de milioane de lei? Ca să înțelegem, 30 de milioane de lei asta era maxim 13 autobuze, dar el promitea 100”, a declarat Codreanu. „Astăzi am aflat. Primarul general Ion Ceban vrea să ne bage în datorii, municipiul și toți locuitorii. Vrea să ia credit de la beloruși ca să cumpere totuși 100 de autobuze, dar nu se știe clar care va fi prețul final a unui autobuz, când vom întoarece noi toate datoriile cu rata dobânzii pentru credit”, a mai spus Codreanu.

De asemenea, fostul primar interimar al capitalei se întreabă despre ce fel de asamblare este vorba „dacă tot el zice că sunt gata făcute”.

„Nu comentăm declarațiile lui Ruslan Codreanu. Toate informațiile cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze a fost repartizată consilierilor CMC”, a declarat pentru NM, Natalia Ixari, consilierul primarului pe relații cu publicul.

Menționăm că ieri, 27 februarie, Ion Ceban a anunțat că municipalitatea plănifică achiziționarea a 100 de autobuze noi din Belarus. Primarul capitalei a precizat că, ținând cont de specificațiile tehnice ale autobuzelor, prețul de 120 de mii de euro pentru un autovehicul este unul avantajos. Banii pentru achiziționarea autobuzelor vor fi obținuți printr-un acord de cofinanțare cu guvernul de la Minsk.

De asemenea, primarul general al Chișinăului a îndemnat consilierii să susțină inițiativa, pentru ca aceasta să înceapă a fi implementată în prima parte a lunii martie, iar primele autobuze să ajungă la Chișinău, spre asamblare, în luna iunie.

Pentru mai multe știri abonați-vă la pagina noastră de Facebook

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Furtună va contesta sancțiunile UE: „Grupările de la Bruxelles au decis să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră”

Președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, afiliată oligarhului fugar Ilan Șor, consideră că în spatele deciziei prin care a fost inclusă pe listele de sancțiuni ale Uniunii Europene ar sta Partidul de guvernământ Acțiune și Solidaritate (PAS). Politiciana a sugerat că măsurile restrictive ar fi o formă de presiune asupra opoziției și a acuzat UE că „a ales cine trebuie să conducă țara noastră”. Precizările au fost făcute într-un comunicat publicat pe 15 iulie.

Astăzi vedem cum are loc, în mod deliberat, distrugerea a tot ceea ce am iubit la Uniunea Europeană. Grupările de la Bruxelles au decis, fără rușine și la vedere, după tradițiile colonialiste, să aleagă ei înșiși cine trebuie să conducă țara noastră — suverană. (…) Regimul PAS aplică sancțiuni prin intermediul acoliților lor străini, doar în privința politicienilor care au susținere și de care PAS se teme. Niciodată nu am fost și nu vom fi o opoziție comodă pentru junta galbenă!”, a declarat Victoria Furtună.

Politiciana a menționat că va contesta la Curtea de Justiție a Uniunii Europene decizia prin care i-au fost impuse sancțiuni.

PAS nu a comentat, deocamdată, învinuirile lansate în adresa sa de Victoria Furtună.

Amintim că, pe 15 iulie, Uniunea Europeană a inclus încă 7 politicieni și 3 entități în lista sa de sancțiuni pentru acțiuni menite să destabilizeze Republica Moldova. Este vorba despre Blocul „Victorie”, compania A7, Centrul Cultural-educațional al Moldovei, liderul Forței de Alternativă și Salvare a Moldovei, Alexandru Beșchieru, președinta Partidului „Moldova Mare”, Victoria Furtună, deputații fugari Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan, președinta Partidului „Renaștere”, Natalia Parasca, președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, și liderul Partidului „Victorie”, Vadim Grozavu. Toți cei vizați au legături cu oligarhul fugar Ilan Șor, împotriva căruia UE a impus măsuri restrictive încă în 2023.

Măsurile restrictive includ interdicția furnizării de fonduri pentru cei vizați de sancțiuni, interdicție de intrare pe teritoriul UE și înghețarea activelor.

În prezent, lista UE de sancțiuni pentru acțiuni de destabilizare a Republicii Moldova include 23 de persoane și 5 entități.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: