„Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intram în insolvabilitate”. Companiile de turism vor organiza un protest în fața parlamentului
Full Article 1 minutes read

„Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intram în insolvabilitate”. Companiile de turism vor organiza un protest în fața parlamentului

Companiile de turism din Republica Moldova vor organiza un protest în fața parlamentului pe data de 15 mai. Aceștia solicită autorităților „să se implice pentru a găsi soluții în rezolvarea problemelor stringente ale sectorului turistic”, în contextul crizei generate de pandemia de coronavirus.

„Nu cerem bani de la stat. Cerem moratoriu pe un termen de până la 540 de zile. Vrem să întoarcem banii turiștilor și să nu intram în insolvabilitate. Vrem să ne restabilim și să muncim în continuare acasă”, se anunță într-un mesaj al Asociației Naționale a Agenților Economici de Turism din Moldova.

Aceștia solicită guvernului, parlamentului și președinției să extindă termenul de rambursare a banilor consumatorilor până la 540 de zile pentru contractele semnate până la 17 martie 2020.

Totodată, companiile de turism menționează că „începând din februarie 2020, agenții economici din Republica Moldova care activează în sectorul turismului suferă de o diminuare excepțională și șocantă a vânzărilor, pe de o parte, și un val de cereri de la clienți de anulare a călătoriilor și recuperare a banilor plătiți, pe de altă parte”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: