Un deces și 70 de cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul total urcă la 423 de infectări
Full Article 2 minutes read

Un deces și 70 de cazuri noi de coronavirus în Republica Moldova. Bilanțul total urcă la 423 de infectări

În Republica Moldova au fost depistate 70 de cazuri noi de infectare cu COVID-19. Datele au fost prezentate de către ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19 din 1 aprilie. Astfel, numărul total de îmbolnăviri urcă la 423. De asemenea, a mai fost înregistrat un deces. În total, au fost constatate 5 morți din cauza infecției cu coronavirus, dintre care două în stânga Nistrului. 

„Ne așteptăm la un vârf de cazuri, undeva la mijlocul lunii aprilie. Va trebui să vedem cum acționăm mai departe. Dacă vom respecta restricțiile impuse până acum, vom reuși să controlăm situația. Reiterez apelul către cetățeni de a respecta aceste cerințe”, a declarat premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că mai mulți preoți sunt contaminați cu COVID-19 și că în cazul unui preot din Chișinău cu mulți copii, au fost infectați și aceștia.

Ministrul Sănătății a anunțat că pe parcursul zilei de 1 aprilie au fost procesate 329 de probe, iar printre cele 70 de cazuri noi depistate sunt două de import – unul din Marea Britanie și unul din Rusia. Alte 68 de cazuri sunt cu transmitere locală: Chișinău – 33, Ștefan Vodă – 10, regiunea transnistreană – 6, Soroca – 4, Sîngerei, Cahul și Hâncești – 3 cazuri, Anenii Noi, Bălți, Fălești, Briceni, Ialoveni, Orhei – câte un caz.

„Astăzi avem un caz de deces în regiunea din stânga Nistrului. Totodată, vreau să menționez că testele sunt realizate atât în laboratoarele ANSP (Agenția Națională de Sănătate Publică), cât și în laboratoarele private. Au existat diverse informații la capitolul respectiv și de ce sunt recunoscute testările din laboratoarele private: inițial, laboratoarele private realizau probele la COVID din sângele colectat. Ulterior, după erorile depistate, despre care am anunțat, a fost modificată metoda de colectare a probelor și este aceeași ca și la ANSP”, a explicat Viorica Dumbrăveanu.

Totodată, ministrul Sănătății a menționat că există rezerve suficiente de teste pentru depitarea coronavirusului de tip nou și a amintit că în timpul apropiat, vor fi achiziționate încă 100 de mii de teste.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: