(VIDEO) Bărbați ucraineni, transportați pe ascuns peste Nistru. Afacerea de mii de euro condusă de un moldovean
Full Article 2 minutes read

(VIDEO) Bărbați ucraineni, transportați pe ascuns peste Nistru. Afacerea de mii de euro condusă de un moldovean

Poliția anunță că a destructurat un grup infracțional care se ocupa cu transportarea ilegală a bărbaților ucraineni în țări europene, prin tranzitarea teritoriului Republicii Moldova. În rezultat, oamenii legii au reținut 8 persoane. Unul dintre ele este un moldovean, în vârstă de 40 de ani, care avea rol de lider. Suspecții cereau cel puțin 7500$ per persoană pentru imigrarea ilicită.

Grupul infracțional a existat din februarie 2022 până în ianuarie 2023. Suspecții care activau în Republica Moldova, dar și Ucraina au pus la cale o schemă bine organizată prin care au creat condiții pentru transportarea și intrarea  cetățenilor ucraineni în Europa, folosind Moldova ca zonă de tranzit.

Bărbații care intenționau să traverseze ilegal frontiera erau preluați din diferite localități de pe teritoriul Ucrainei și duși într-o locație comună, în apropierea râului Nistru. Mai apoi, erau urcați într-o barcă împreună cu un membru al grupului și traversau ilegal râul, ajungând pe teritoriul Republicii Moldova.

Ulterior, migranții erau preluați de alți complici, fiind transportați în localitățile din partea de nord a țării, unde erau cazați pe un termen nedeterminat, apoi direcționați spre țările Uniunii Europene. Suspecții obțineau cel puțin 7500$ per persoană.

Poliția precizează că niciunul dintre bănuiți nu sunt cetățeni rezidenți ai Republicii Moldova.

Oamenii legii au arestat 8 membri ai grupului, printre care și un moldovean, care locuia pe teritoriului Ucrainei, deținând și cetățenia acestui stat. Bărbatul avea rol de lider al grupului. Acesta identifica bărbați ucraineni ce intenționau să părăsească ilegal hotarele țării, iar ulterior coordona organizarea transportării migranților cu barca peste rîul Nistru în Republica Moldova.

Acesta a fost reținut pentru 72 de ore și este cercetat penal pentru organizarea migraţiei ilegale săvârșite de un grup criminal organizat sau de o organizaţie criminal.

Oamenii legii continuă investighațiile în scopul identificării și atragerii la răspundere penală a altor persoane implicate în comiterea infracțiunii.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: