A fost lansată prima păpușă Barbie cu sindromul Down. Cât costă și ce simbolizează ținuta?
Full Article 1 minutes read

A fost lansată prima păpușă Barbie cu sindromul Down. Cât costă și ce simbolizează ținuta?

Compania Mattel a lansat prima păpușa Barbie cu sindromul Down. Jucăria este deja în vânzare, la prețul de $11, informează The Guardian pe 26 aprilie.

Compania a prezentat noua păpușă din seria Fashionistas, care are menirea de a arăta copiilor diversitatea lumii. Jucăria a fost elaborată împreună cu un ONG care protejează drepturile oamenilor cu sindromul Down.

Mattel a explicat cu ce se deosebește ținuta acestei Barbie: „Au fost incluse simboluri precum fluturași – simbol al sindromului Down și culorile albastru-galben, care sunt culori reprezentantive pentru acest sindrom”.

În afară de asta, Barbie poartă un colier roz cu medalion sub formă de trei săgeți, care simbolizează lanțul ADN cu trisomia 21 (din cauza căreia cel mai des apare sindromul Down). Săgețile sunt îndreptate în sus, pentru a simboliza mișcarea înainte.

De asemenea, Barbie poartă orteze pentru genunchi de culoare roz, care o susțin în timpul mersului. Acestea sunt purtate, de obicei, de copiii cu sindrom, care suferă de insuficiență ortopedică sau musculară.

A fost lansată prima păpușă Barbie cu sindromul Down. Cât costă și ce simbolizează ținuta?

The Guardian
seria Barbie Fashionistas


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: