Administrația publică locală evaluează posibilitatea redeschiderii grădinițelor din capitală
Full Article 2 minutes read

Administrația publică locală evaluează posibilitatea redeschiderii grădinițelor din capitală

Grădinițele din capitală se vor redeschide în dependență de evoluția situației epidemiologice, iar decizia finală va fi luată de Comisia Națională de Sănătate Publică. Declarații în acest sens au fost făcute de viceprimarul Angela Cutasevici, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău, astăzi, 22 iunie.

Administrația publică locală a participat în comun cu autoritățile centrale la elaborarea instrucțiunilor privind reluarea activității grădinițelor din capitală. Documentele enunțate urmează a fi aprobate de ministerele de resort sau de Comisia Națională de Sănătate Publică.

Primăria Chișinău informează că între timp, în cadrul grădinițelor se desfășoară lucrări de reparație, iar managerii acestora sunt preocupați de asigurarea grădinițelor cu materiale specifice pentru activitatea în perioada pandemică: echipamente de protecție, termometre cu infraroșu, dezinfectanți, săpun etc. De asemenea, managerii instituțiilor preșcolare, în coordonare cu Direcția Generală Educație, Tineret și Sport și direcțiile sectoriale sunt la etapa de elaborare a planului de redeschidere.

Sursa citată mai notează că grădinițele care nu vor îndeplini condițiile sanitar-igienice de dotare și cele de asigurare cu personal, nu-și vor putea relua activitatea.

Amintim că școlile și grădinițele din Republica Moldova au fost închise în data de 11 martie, din cauza riscului de răspândire a coronavirusului de tip nou.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: