Administratorul Arenei Naționale, demis la două zile după ce s-a plâns pe Agenția Proprietății Publice
Full Article 2 minutes read

Administratorul Arenei Naționale, demis la două zile după ce s-a plâns pe Agenția Proprietății Publice

Eduard Calancea, administratorul SRL „Arena Națională”, numit în această funcție în martie 2020, a fost demis. Joi, 16 martie, Agenția Proprietății Publice (APP), care administrează complexul sportiv, a încetat înainte de termen contractul individual de muncă cu Eduard Calancea. Numele noului administrator al arenei ar urma să fie anunțat vineri, potrivit unor surse ale Ziarului de Gardă.

Contactat de ZdG, Eduard Calancea a declarat că nu va comenta subiectul. Iar directorul general al APP, Alexandru Musteață, nu a răspuns la telefon.

ZdG a aflat că eliberarea din funcție a lui Eduard Calancea vine la două zile după ce el a expediat un document către președinta Consiliului SRL „Arena Națională”, Viorica Beșliu, și membrilor Consiliului societății, Ion Coropcean, Sergiu Căinăreanu, Liliana Mamaliga și Rodica Braguța, în care a oferit explicații cu privire la cuantumul taxelor plătite de către agenții economici cu care sunt încheiate contractele de locațiune a spațiilor complexului, dar și clarificări în legătură cu incidentul produs la arenă pe 10 martie 2023, atunci când un bărbat a fost lovit în față de o dronă cu o cameră de filmat în timpul concertului Bi-2.

Totodată, conform acelorași surse, în document Eduard Calancea și-a manifestat regretul față de „abordările tendențioase” din partea APP, menționând că angajații arenei trec printr-o perioadă dificilă și că au nevoie de suport administrativ. Mai mult, el a reproșat APP-ului că până în prezent nu a fost înființată o comisie de negociere cu proprietarul privat privind amenajarea drumului de acces spre complex din strada Bucovina, precum și lipsa unui sistem de control acces în clădire.

Complexul sportiv „Chișinău Arena” urma să fie dat în exploatare în luna octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor. Procesul a fost însă amânat de mai multe ori din cauza lipsei infrastructurii rutiere. Cu un singur drum de acces spre interior, construit în luna decembrie 2022, pe 24 decembrie complexul sportiv „Chișinău Arena” a fost dat în exploatare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: